Bourjois Aqua Laque Lipstick: 05 Red My Lips

Wednesday, May 06, 2015

Živjo punce.
Tokrat vam predstavljam novost na našem trgu. Že nekaj mesecev nazaj smo se slovenske blogerke navduševale nad izgledom teh novih Bourjois "šmink". Nato pa smo dobile priložnost, da ekskluzivno za vas testiramo ta izdelek, ko še ni bil pri nas v drogerijah. Torej sem tole šminko imela v lasti že kakšna 2 tedna in pol. Zdaj lahko končno delim z vami svojo izkušnjo ter mnenje saj sem ga že zasledila v drogeriji DM.

Hello girls.
Today I'm reviewing an exciting product as I and some slovenian bloggers got the chance to exclusively test it before it was available in our stores. So I had it for two and a half weeks before it finally launched.


Bourjois pravi:

Hibridne šminke so s svojo novo formulo preoblikovale sam koncept šminke. Bourjois pa potisne inovacijo z novimi Aqua Laque šminkami še na višji nivoj. V kombinaciji velike koncentracije vode ter izvlečka Nymphea kateri ima veliko sposobnost vlaženja (10 ur), vsebuje vse potrebne elemente s katerimi so dosegli lahkotno in ekstremno osvežujočo teksturo. Ne glede na pogled ali dotik je tekoča tekstura tako gladka in prefinjena, da boste pozabili, da nosite šminko.

05/ Red my lips je intenzivna rdeča, ki podpira njeno osebnost. Femme fatale s potezo čopiča.

Nanesite Aqua Laque na očiščene, suhe ustnice. Po uporabi micelarne vode ali vodoopornega odstranjevalca ličil obrišite ustnice z bombažno vatico, da odstranite ostanke olj. NE nanašajte hranilnega ali vlažilnega balzama pred nanosom šminke. Lahko pa pred tem nanesete svinčnik za obrobo ustnic.


Bourjois says:
Hybrid lipsticks have transformed the very concept of lipstick with their new formula. With Aqua Laque, Bourjois pushes innovation even further. Combining a high concentration of water and Nymphea extract which has great moisturising ability (10 hours), it contains all the elements necessary to achieve a light and extremely refreshing texture. Whether to look at or to touch, its liquid texture is so smooth and fine that you'll forget you’re even wearing lipstick.

Do… Apply Aqua Laque to cleansed, dry lips. After using micellar water or a waterproof make-up remover, wipe the lips with a cotton pad to eliminate any oily residues. Don’t… Apply a nourishing or moisturising balm before Aqua Laque Apply lip liner to the lip contours beforehand

05/ Red my lips. An intense red which asserts its personality. Femme fatale the stroke of a brush.



Moje mnenje/izkušnja:
Pred leti sem bila navdušena nad Manhattan glosom Water Flash, kateri je bil zelo voden, lahkoten na ustnicah, pa vendar je pustil barvo. Teh več ne izdelujejo in ko sem dobila priložnost, da sprobam nov Bourjois glos oziroma šminko, sem se razveselila. Običajno ne uporabljam glosov, ker mi ni všeč občutek na ustnicah, zato sem predvidevala, da pa mi bo morda ta ustrezal.



Takoj po nanosu šminke
Right after application



Po pitju
After drinks


Ostanek "šminke"
After eating and everything

Te Aqua Laque šminke so v primerjavi z "mat", "suho", zelo pigmentirano različico Rouge Velvet tekočih šmink, zelo vodene ter lahkotne. Kljub temu je tekstura bolj gosta ter ima šminka zelo dobro pigmentacijo. Nanos živih barv ni popoln, saj moj "rob" ustnic ni nikoli odlično namazan. Mogoče pa je moja tehnika nanašanja slabša. Nima posebnega vonja, morda je malce cvetličen ter tudi ne okušam ničesar. Embalaža pa je zelo lepa, privlačna z običajno "gobico" za glos.
Po nanosu se v kakšni uri šminka čisto malo posuši oziroma nima več tako vodenega občutka urah, vendar je čudovit sijaj še vedno prisoten. Prav tako se sploh ne občuti na ustnicah. Po 2/3 pa začne na sredini mojih ustnic bledeti ter ostaja močno pigmentirana ob robu saj se v sredini ustnice največ premikajo. Mogoče pa je to tudi moj problem "večjih" ustnic ali pa mi tekstura ne odgovarja.

Da povzamem: zelo mi je všeč tekstura in lahkotnost izdelka, ampak se nisem "razumela" s tem odtenkom. Res bi želela preizkusit kakšen naraven, "nude" odtenek, ker izgledajo naravnost čudoviti in nosljivi. Sem tudi optimistična, da bi mi tisti res ustrezali.

Cena: pribl. 13,90€

Ostale odtenke si lahko ogledate tukaj.

My experience:

Years ago I loved Manhattan Water Flash glosses, which were literaly like water but still pigmented and felt really lovely on the lips. Those are not available anymore, so when I got the chance to try this Bourjois liquid lipstick, I was thrilled. Though I don't usually like using lip glosses or any liquid lip products mostly because of the texture, I thought this one would be perfect as it is again "like water"

These liquid lipsticks are in comparison to very matt, dry and fully opaque Rouge Velvet liquid lipsticks, really watery and light weight. Texture is still a bit thicker and they are fully opaque. I struggle with application as it slides around on my lips very easily. Maybe it's just my application that's bad. It doesn't have any special scent, maybe it's a bit floral and I don't taste anything either. Packaging is really lovely, with an usual "doe foot" applicator. 
After application it dries just a bit on my lips, so it's not completely like water, but still shiny and doesn't feel like you have anything on your lips. After 2/3 hours it starts to fade in the middle of my lips, so it's only really pigmented on the edges. Maybe that's just my problem and experience.
Overall I really love the texture and how you cannot feel it on your lips, however I didn't get along with this red shade. I would really love to try any nude shades as I think they would work for me and they seem to be gorgeous.

Price: around 13,90 €

Here you can see all the other colors.

Love and Lemons, Simona

You Might Also Like

16 comments

  1. Sem komaj čakala vaše ocene, ker sem že na Velveti navdušena. :)
    Ampak me po oceni sodeč ne prepriča, verjetno zato, ker ne maram tako 'vodenih' šmink (če se jim sploh lahko tako reče). Čeprav tisti nude odtenki pa so zelo lepi. Me zanima, kako bi tisti izgledali na ustnicah. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz pa Velvetov nikoli nisem imela.
      Mi pa ni bilo težko "grajat" izdelek, ker mi je res žal, da se barva ne obnese dobro na meni. Res bledi in mi to ful ni všeč. Predvidevam pa, da bi se naravni odtenki boljše obnesli in bi mi bli res všeč. Mi je pa tekstura zelo všeč, ker je sploh ne občutiš :)

      Delete
  2. Sama nisem več tako navdušena niti nad glosi, niti nad shiny finišem ampak tale izdelek pa izgleda zanimivo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukaj res zmaga vodena, lahkotna tekstura :)

      Delete
  3. Jaz pa rada posegam po glosih (če niso res lepljivi) in je tole superca izum, sploh zdaj v času poletja in po tvoji oceni sodeč bi mi znal biti res všeč. Sicer ne tale odtenek, ker mi niti približno ne bi pristajal, ampak kakšnega drugega pa definitivno pogledam. Super da si bila tako hitra z oceno! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja res je :) Tud jaz bi kateri drug odtenek !

      No, sej imam tole šminko že od 15. aprila doma :)

      Delete
  4. Super odtenek za svetle lase, ful ti paše. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no, na žalost nisem dala fotke celotnega obraza, ker mi nobena ni bla všeč (ne zaradi šminke)
      so pa rdeče ustnice pri meni že mimo, čeprav so popolna klasika :)

      Delete
  5. Very nice color! Great review
    xx

    ReplyDelete
  6. Odtenek mi je zelo všeč in super ti paše:). Jaz drugače raje uporabljam bolj nude svetleče lip glosse. Bi zagotovo raje vzela še kakšen Velvet nude odtenek:):

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene zelo mikajo ti Velvet, ampak sem zelo skeptična glede izsuševanja ustnic, ker tega pa niti malo ne prenesem :) In hvala !

      Delete
  7. Jaz tudi ravno pripravljam oceno in kar se tiče rdečega odtenka, je čisto podoben temu, fuchsia me je pa prijetno presenetil, saj je čisto drugačen, dosti boljši, in kar ne morem verjeti, da sta oba odtenka iz iste linije. Tudi pri meni vedno najprej začne izdelek izginjati v notranjosti ustnic. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ful mi gre na živce, da je ta rdeč odtenek takšen :/ Ker sem si ful želela, da bi bil super, saj bi ga z veseljem nosila...ampak dvomim, da si bom kateri drug odtenek privoščla..morda s kakšnim popustom !

      Delete
  8. Po slikah mene ful ni prepričal, pa sem že bla na tem da bi ga vzela. Ne vem, za 13 € dobim že kaj drugega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. verjetno niso vsi odtenki takšni...kot je napisala zgoraj Taja, sta ji dva odtenka popolnoma drugačna...in sem optimistična, da bi mi kak nude odtenek bil všeč :)

      Delete

Facebook

♥