L'Occitane: Novi Praznični Vonji in Vodič za Božična Darila

Saturday, November 21, 2015

Živjo punce !

Sama najraje podarjam kozmetična darila in ne poznam dekleta, ki se ne bi razveselila dišečih L'Occitane izdelkov za razvajanje saj so embalaže vedno tako prikupne, v izdelke pa se zaljubiš že na prvi "voh" :). L'Occitane je skupaj z Niko (Beautyfullblog) organiziral čudovit dišeč dogodek ter nam predstavil njihovo sodelovanje s slaščičarskim mojstrom Pierre Hermé-jem pri čemer so nastali novi praznični vonji katerim so dodali očarljive embalaže, podobne francoskim slaščicam "Macarons". Z vami bom delila prve vtise treh izdelkov, katere sem imela priložnost preizkusiti ter kot dodatek še mojih 5 L'Occitanovih najljubših daril, seveda tistih od katerih sem kaj preizkusila ali poznam vonje, ki so me prepričali.





 "Slaščičarski mojster Pierre Hermé je na povabilo prijatelja Olivierja Baussana za L’OCCITANE ustvaril tri kolekcije dišav po svojem pretanjenem okusu. Rezultat? Čudovite dišave – kompleksen, pa vendar nedvoumen poklon Korziki, Otoku lepote, in sredozemskim pokrajinam, ki jih oba tako strastno obožujeta. Elegantne embalaže, odete v aromatične barve, je oblikoval Olivier Baussan. Pierre Hermé je svojo kariero začel pri ranih štirinajstih letih kot vajenec pri Gastonu Lenôtru. Povsem je spremenil tudi najgloblje zakoreninjene tradicije, vedno znova pa odkriva nove svetove okusov. Pierre Hermé nima dobrega spomina samo za okuse, temveč tudi za dišave. Navdihujejo ga sestavine, ki prebudijo hrepenenje, in sestavine, ki prikličejo užitek. "

V mrzlih dneh se boste tako lahko odele v vonje, ki v bistvu v mojih očeh niso nič kaj praznični, saj so sveži, pomirjajoči ter bodo primerni skozi celotno leto.


Vonj Jasmin-Immortelle-Neroli bo privlačil gospodične, ki imajo raje ženstvene vonjave. Tako se kombinacija jasmina, korziške immortele/suhocvetnice ter nerolija skupaj prepleteta v cvetlično, nežno dišavo, katera je zelo specifična in morda ni za vsak "okus". Losjon za telo je zelo prijeten, saj s svojo lahkotno teksturo neguje telo pri čemer se hitro vpije ter ne pušča mastnega občutka, kar vam omogoča, da si takoj nadenete oblačila. Zdi se mi še posebej primeren za tiste, ki si želijo lepo odišavljeno ter hkrati negovano kožo. Celotno kolekcijo si lahko ogledate tukaj.


Pamplemousse-Rhubarbe vonj je popoln za tiste, ki imajo raje sveže, poživljajoče vonje. Gre za splet korziške grenivke, rabarbare ter prefinjenih začimb. Krema za roke pa s svojo lahkotno teksturo nahrani roke vendar pri tem za seboj ne pušča mastnega sloja. Še bolj me je očaral parfum, saj se lepo razdišavi ter se mi ni zdel tako začinjen. Jaz sem seveda ljubiteljica kislih ter sadnih izdelkov za telo tako, da mi je ta vonj pisan na kožo. Celotno kolekcijo si lahko ogledate tukaj.


In za na konec še vonj Miel Mandarine, kateri ne bo razočaral nikogar saj je kombinacija sladkega medu ter sadnih mandarin prijetna za vsakogar. Žal je na voljo le v obliki balzama za ustnice ter kreme za roke. Izdelka si lahko ogledate tukaj. Balzam, obogaten z negovalnim karitejevim maslom ima gosto vendar lahkotno, oljnato teksturo, katera ustnicam podari sočen sijaj. Mojim ustnicam zelo ustreza in je slasten, vendar kolikor mi je znano, ni za uživanje :)

Še nekaj fotografij iz dogodka...






V trgovini sta me očarala tudi Lesketajoči puder za telo Jasmin-Immortelle-Neroli in Pamplemousse-Rhubarbe toaletna vodica, katero najdete na fotografiji.




Pred dogodkom nisem vedela, da L'Occitane omogoča tako čudovito ter unikatno zavijanje daril, kakršnega ne boste zasledili drugje. Namreč uporabljajo posebno tradicionalno tehniko, pri kateri robovi niso vidni, pentljice pa so posebej zavite, kar bom sama morala še vadit ! Mene je definitivno inspiriralo, da bom letos darila morda zavila malce drugače. Za vas sem posnela še video, da boste videle kako se zavija najbolj klasično darilo, ki zajema škatlico:


Tudi sama sem preizkušala zavijanje :)


VODIČ ZA BOŽIČNA DARILA



Za vas sem izbrala nekaj različnih tipov oseb in kaj bi jim sama kupila. Pri L'Occitane izdelkih je predvsem odlično, da se jih veliko nahaja tudi v majhnih različicah.

1.  Za dame, ki se soočajo z vsakodnevnim stresom v službi - Aromakologija

V liniji Aromakologija boste našli 3 rituale: za sproščanje, za ravnovesje ter za poživljanje. Sama sem sicer preizkusila masko za ravnovesje katera mi je zelo všeč, saj uravna izločanje sebuma ter lepo očisti kožo. Kot majhno pozornost pa lahko nekomu za dobro sprostitev privoščite ta set za sproščanje v upanju, da mu boste olajšali težke dneve.
(foto: L'Occitane)

Set za sproščanje zajema: (18€)
Gel za prhanje, 35 ml
Krema za telo, 50 ml 
Sproščajoča meglica, 15 ml


2. Za tiste, ki sovražijo prebujanje - Citronka s citrusi

Predlagam nekaj res poživljajočega, kar bo osebo zjutraj popolnoma prebudilo. Ta konec poletja sem se zaljubila v to linijo (ocena tukaj). Namreč, kot lahko že sklepate po imenu bloga, sem ljubiteljica citrusnih izdelkov in ni boljšega od osvežilnih produktov, ki ti dajo še več energije. Vsi izdelki so zelo lahkotni, losjon ter krema za roke pa se zelo hitro vpijeta.


(foto: L'Occitane & splet - lastna izdelava)

Gel za prhanje, 250 ml - 14,70€
Mleko za telo, 250 ml - 23,40€
Kremasti gel za roke, 75 ml - 7,60€


3. Za ljubiteljice lepotnih cvetlic - Potonika

Sama sem podoben komplet kupila ravno zaradi mini toaletne vodice, saj se hitro naveličam vonjev, zato je to super priložnost za preizkušanje. Blogerke so bile nad to linijo nadvse navdušene. Vonj je cvetličen ampak nekako svež. Nisem ljubiteljica cvetličnih vonjev, vendar je ta tako poseben, da je tudi meni zelo všeč ! Nimam nobene negativne kritike in verjamem, da bi se katerokoli dekle razveselilo tako luštnega seta. Tudi ideja za tiste, ki boste ta Božič malce bolj varčni.

(foto: L'Occitane)

Set spoznajte potoniko (20€):
Toaletna vodica, 5 ml
Krema za obraz, 8 ml 
Gel za prhanje, 30 ml

4. Za ljubitelje vsega sladkega - Mandelj

To linijo vsi obožujejo. Mandelj kožo neguje ter jo res naredi mehko, tako da je vse iz te linije namenjeno popolnemu razvajanju kože. Vonj je svež ampak še vedno dovolj sladek, da bodo obdarjenci hoteli izdelke kar pojest !



(foto: L'Occitane & splet - lastna izdelava)

Olje za prhanje, 250 ml - 18,80 €
Mandljev masleni piling za telo, 50 ml - 10,70€
Krema za roke, 30ml - 7,60€


5. Za naše "boljše" polovice - Cedrat

Za mojo boljšo polovico bi definitivno izbrala to linijo, spet iz razloga, ker tudi sama obožujem citruse, vendar je ta linija nekako bolj prefinjena in bi jo moški z veseljem izbrali. Moj ima gel za britje že v lasti, vendar z mano še ni delil mnenja.



(foto: L'Occitane & splet - lastna izdelava)

Gel za prhanje, 250 ml - 14,70€
Gel za britje, 50 ml - 5,00€
Kremast gel po britju, 30 ml - 11,20€

You Might Also Like

15 comments

  1. No pa ti je le ratalo! :) Ful lepe fotke izdelkov - pohvaljena!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, čeprav, če bi imela več časa, bi se mogoče lotila vsega drugače :P Hvala ti !

      Delete
    2. Good sharing, L’Occitane x Pierre Hermé Xmas Holiday Collection is an explosion of joys and flavours that make you think of an “Imaginary Garden”. Beautifully crafted fragrances that are both complex and unequivocal – living memories of the lands of the Mediterranean and the Island of Beauty so loved by both men and women. For detail visit:
      http://kidbuxblog.com/loccitane-x-pierre-herme-xmas-holiday-collection/

      Delete
  2. Citronka s citrusi bi bila popolno darilo za mene :D
    Drugače pa zanimiva objava in res lepe fotografije.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, mislim, da te ta linija res ne bi razočarala :3 Se mi zdi, da se tudi bolj poredko najde takšen vonj, podoben limoni.
      Hvala :) !

      Delete
  3. Sem že na eventu gledala, če bo katera posnela zavijanje. Zagotovo uporaben videoposnetek, zavijanje ti pa tudi šlo super. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko sem snemala, tako nisem spremljala kako je zavijala, tak da mi je mogla še enkrat razložit :) Je pa zelo uporabno, tudi za mene, ko se bom lotila zavijanja...mi je to v veselje, ker prav sprošča ^^.

      Delete
  4. Uuu lepo! Tudi video je super! :D

    ReplyDelete
  5. Se strinjam s tabo, meni z izjemo med-mandarina prav tako niso kaj dosti božični vonji. Jasmin mi tako diši, da bi se 5x dnevno namazala s kremo, če bi imela čas - ta linija bo še pustila posledice na moji denarnici :)

    Sicer pa super, da ti je uspelo spisati kljub časovni stiski! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zame je Jasmin mogoče malce preveč specifičen :) Ostajam pri P&R ^^
      Ma nočem imet izgovorov, ampak vseeno vem, da če bi imela čas bi se še bolj potrudla ^^

      Delete
  6. Ful lepe slike! Pa všeč so mi tvoji predlogi za darila! ;)

    ReplyDelete
  7. Wiuu, super da ti je uspela objava. In to dobra ;)

    ReplyDelete

Facebook

♥