How to Avoid Shopping for Too Many Beauty Products

Thursday, February 18, 2016

Živjo.
Še nedavno nazaj sem v drogerijah in ostalih trgovinah s kozmetiko nakupovala veliko produktov, katerih ne potrebujem in bom potrebovala še kakšno leto, da se znebim vsaj osnovnih zadev. Potem pa sem opazila, da nekatere stvari čakajo vsaj 3 mesece, da jih preizkusim in nima smisla, da kopičim kozmetiko, kateri tako ali tako poteče rok. Res je, da sem kot blogerka pod manjšim pritiskom, saj bi rada vse preizkusila takoj ter bila prva, ki govori o teh produktih. Vendar naj vam tokrat podam nekaj nasvetov, kateri so meni ob razmišljanju prišli prav v praksi.

Hi girls !
Not a long time ago I caught myself buying the most unnecessary beauty products which I don't need and neither can I use up in a normal time. I could call myself a "hoarder". Then I noticed that some products waited for about three months to even test them out, so I finally realized that I don't need to buy so many products that will eventually expire. Sometimes I do feel a bit under pressure because I'm a beauty blogger and I do want to be first one to purchase and talk about new products. This time I decided to give you some advice and words which I thought about before purchasing any beauty items and sometimes it did work. Hope you'll find it helpful.


(I could be ashamed for having so many mascaras...)

1. Imaš samo en obraz in telo
Tudi sama kot blogerka ne morem naenkrat imeti na testu dveh ali celo treh krem za obraz. Ne dajaj na kožo nekaj za kar veš, da tebi res ne bo ustrezalo. Če ti ena res ne ustreza, jo podari naprej. Lahko jo tudi prodaš, če je v dobrem stanju. Za to obstajajo spletne strani kot je: mojbutik.si

You only own one face and body
Even as a beauty blogger I can't try two or three different face creams at the same time, so I don't need that many ! Also don't put on anything that really doesn't suit you - I really recommend checking any review or so. If you don't get along with one product - just give it away or even sell it if the product is in a good condition.

2. Popusti so samo vaba
Prepričana sem, da tudi ti nasedaš popustom. V redu, tudi jaz še vedno kaj kupim znižanega, ampak pri tem trenutno pomislim ali je res vredno. Običajno kupim kakšen izdelek, ki je "high-end", pa še to samo enega, za katerega vem, da ga ne smem izpustit. V drogerijah pa se vedno pojavljajo podobne akcije in če enega izdelka ne boš kupila zdaj, verjemi, da bo čez kak mesec spet na popustu. Če ti česa primanjkuje, pa si kar privošči ! Tako si sama kupim tudi veliko nujnih potrebščin, za katere mi je tako brezveze zapravljati ogromno denarja (deodoranti, robčki za odstranjevanje ličil in podobno...).

Don't let the sales trick you
I'm pretty sure that most of you buy products when on sale. Well I do too, but nowadays I buy something that is high-end or I really need. Really think about it well, because I figured that if one product is on sale and I don't need it, maybe it would be the next time. It's just not worth it. However, sometimes there are some essential products on sale which I take advantage of (such as deodorant, make-up remover wipes or so...)

3. Motivacija: za vsaka 2 izdelka, ki ju porabiš si lahko privoščiš samo enega
Tako lahko počasi zmanjšuješ svojo zbirko. Pri tem pa si tu in tam še vedno privoščiš kaj novega.

When you use up 2 products, you can buy only one of the same
This way you could start minimizing your collection. Of course the empty items need to be in the same category (in my opinion). Also you can still somehow spoil yourself with one new item.

4. Preizkusi, preden kupiš
Veliko deklet izdelke najprej kupi, preden jih preizkusi. Sama bi si pred nekaj leti želela, da bi bolj podrobno spremljala bloge ter najprej izdelke preizkusila. Seveda je to v naših drogerijah malce težko, pa vendar...Veliko punc ne ve, da v drogerijah lahko prosite prodajalke, če si lahko malce pudra stisnete v posodico, da ga preizkusite doma. Seveda vam to same ne bodo rekle. Če si dovolj pogumna, pa lahko tudi pri izboru dražjih ličil prosiš, da ti pokažejo kako izgledajo na obrazu. Za testerje kozmetike za obraz ter telo pa lahko prosiš kakšno podjetje, npr. Bioderma ti jih pošlje kar na dom. Tudi v lekarni imajo na voljo vzorce.

Try before you buy
I wish I read more beauty blogs a few years ago. That way I could avoid some failed purchases. It's different in each drugstores or even countries. Still I'm sure that most of the time you can try to squeeze some foundation into your own little sample-cup and try it at home, so you can see how it performs. It's even better if they give you the real samples. Also if you're brave enough, you can ask a girl at the store to show the product applied onto your face. You can even ask some companies for samples or even pharmacies carry some good skincare samples. Just google it, you'll find many.

5. Izdelke pusti v košarici in premisli
Dobra praksa je, da izdelke, katere želiš kupiti pustiš nekaj časa v svoji košarici in če te niso popolnoma prepričali v nakup, jih raje odloži na poličko. Naj te ne bo sram, če greš iz trgovine "praznih rok", saj je včasih fajn tudi samo oči "past".

Keep products in your basket and take some time to think
A good practice is also to keep the wanted products in your basket and walk around for a few minutes or get off of computer (if shopping online). Maybe some items would not interest you or will not be as tempting anymore. Don't be ashamed to walk away with nothing in your hands. Sometimes it's nice to just look around for fun.

Upam, da vam bodo nekateri nasveti prišli prav, pa vendar še vedno lahko uživate v nakupovanju malenkosti :) Hkrati pa sem tudi sama začela s pisanjem bloga, ker sem želela več deklet obveščati o lastnostih izdelkov, kateri bi nekaterim ustrezali, drugim pa ne. Skratka: premišljeno k nakupom !

You Might Also Like

15 comments

  1. Zadnjih nekaj mesecev se vsega tega res kar fajn držim :) Mogoče sem zato potem nevedna, kdaj pride npr. kakšna kolekcija v drogerijo, ker me tam ni bilo že 2 meseca. Malce čudno, ampak ker nič ne rabim, zakaj bi hodila. Sem pa tudi jaz včasih toliko stvari kupovala, ki so se samo kopičile in bile na pol odprte in uporabljene. Zdaj pa rajši komu kakšno stvar podarim, ker vse res ne more priti na enkrat na vrsto

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super ! :) Jaz sem sicer še vedno na tekočem kaj se dogaja v drogerijah, ker velikokrat zaidem noter, ampak običajno samo gledam, ker me nekako ne mamijo stvari :) Jaz se vseeno trudim da večino stvari porabim do konca, kar sem si kupila, ker drugače "mečem" stran denar, četudi podarim komu.

      Delete
  2. Odlična objava in odlični nasveti, ki definitivno pridejo prav. Tudi sama sem nekdaj kupovala stvari, ki jih niti rabila nisem ali pa so mi bili samo na "videz" všeč in sem pač predpostavljala, da so tudi na koži super. Pa temuni bilo tako. Zdaj vem, da izdelek preizkusim, saj včasih zunanji videz vara in na koži ne izgleda ravno tako. Zadnje pol leta se res trudim kupiti samo tisto, kar nujno rabim ali pa je mogoče kakšna novost in mi je izdelek zelo všeč, hkrati pa še uveljavim kak popust. xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekako bi sama tudi rada več minimalizma vključila, ker vse kar počneš je bolj minimalističnega stila. Žal pa še kar kopičim kozmetiko, ker je tudi z blogom dobim toliko :D ...Drugače pa res ne rabimo 5 enakih odtenkov šmink, zato jih tudi ne kupujem kaj več...Me veseli, da enako razmišljanmo :)

      Delete
  3. Ah, ja. Se trudim držat tega, in res kupim tisto, brez česar ne morem. Najboljša metoda pri meni je tista s košarico - ponavadi vsaj pol stvari vrnem =P Drugače pa si predvsem pri novih kolekcijah, že vnaprej pogledam, in se doma odločim, kaj me zanima, tako da grem v trgovino po tisto eno stvar, ki na promofotki izgleda obetavna, ostalih pa sploh ne pogledam =P Najbolj me zanesejo popusti, ne morem si pomagat =P
    Xoxo, Nyx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz tudi pogledam v drogerijah kaj je novega, ampak me redko kaj pritegne...sploh, ker se potem odtenki ponavljajo itd :D
      No popusti pa pri meni pridejo v upoštev, če si res nekaj želim oz. rabim

      Delete
  4. Ok, tole je pa debest zapis, z vsem se strinjam sploh z dejstvom št.1. Jst si sploh ne upam mesat tolk teh krem, ce vidim da mi ne pase jo dam dalje mami, kaki kolegici, nehala sem kupičit stvari ampak jim pustim da krožijo dalje. Zj ful rajse sparam in si pol kj fajnega kupim, tk kot sem si januarja kupla The Balm Mary, in je ful bols tk, ful, ful lajkam tvojo objavo:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, št.1 se nanaša tudi na to da imaš samo 1 par oči haha, ker poglej fotko no..jaz ne morem porabit maskare, kak je to možno :D
      Ravno to ! Na kupček daš in na koncu še vseeno prihraniš, četudi kupiš nekaj dragega. Boš pa zdaj vsaj ta osvetljevalec z veseljem uporabljala :)
      Hvala !

      Delete
  5. Ok, tole je pa debest zapis, z vsem se strinjam sploh z dejstvom št.1. Jst si sploh ne upam mesat tolk teh krem, ce vidim da mi ne pase jo dam dalje mami, kaki kolegici, nehala sem kupičit stvari ampak jim pustim da krožijo dalje. Zj ful rajse sparam in si pol kj fajnega kupim, tk kot sem si januarja kupla The Balm Mary, in je ful bols tk, ful, ful lajkam tvojo objavo:)

    ReplyDelete
  6. Ob poplavi lepotnih blogov, ki te ves čas nagovarjajo (ne vedno namerno) kaj moraš še kupiti, je tale post ravno tisto kar nas večina potrebuje.
    Sama sem se zgrozila, ko sem delala obračun stroškov za lansko leto. Ugotovila sem, da mi je uspelo v enem mesecu v porabit tudi do 300€ v drogerijah. Pri meni so največji problem akcije s kupončki -50% itd... potem pa kupim 3 kreme naenkrat in podobno. Sedaj sem se res odločila, da ne kupujem ničesar na zalogo, ker se pogosto zgodi, da mi je kakšen izdelek totalno všeč, potem nekje proti koncu pa niti ne in res ni fino če imam še enega doma na rezervi. Tako, da vse kar kupujem na rezervo so geli za tuširanje, pri ostalih stvareh sem pa v fazi porabljanja zalog. Pa še to, prej sem skoraj vsak teden vsaj enkrat kar tako odšla v dm, firbcat...in vedno še kaj kupila. Sedaj pa grem 1x na mesec, oz. če kaj res nujno potrebujem, ne pa kar tako iz dolgčasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tudi moj namen je, da bolj podrobno predstavim izdelke, ter v nobeni objavi ne zapišem, da določen izdelek moraš imeti..Niti nisem plačana zato, da bi to komu govorila :)
      Enako, tudi jaz sem imela enormne izdatke :S
      Me veseli, da si tudi ti enakega mnenja, ker se mi zdi, da je to potrošništvo tako dobro naravnano, da nas vedno nekje ujamejo. Jaz pa lahko rečem, da grem velikokrat v drogerije čekirat, ker sem rada na tekočem o novostih tudi zaradi bloga in pridem ven samo s kakšno čokoladico :)

      Delete
  7. Se strinjam s teboj :) Sicer odkar imam blog sem veliko zapravila za kozmetiko, potem pa malo manj ker veliko stvari dobim in se brzdam - da vsega pač tudi ne potrebujem itd :)

    Super nasveti, ravno zato imam rada bloge ker preko njih nekako "preizkusim" izdelke in vidim ali so vredni denarja ali ne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz sem na začetku res ful kupovala ne :D

      Ja, seveda ! .. jaz če kaj kupujem, sem verjetno ful dolgo na telefonu v drogeriji da se prepričam haha

      Delete
  8. Super zapis! Jaz tudi zadnje čase manj kupujem, sploh od konference, ker itak nimam več prostora kam pospraviti izdelke in mi je škoda, da bi se mi pokvarili.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oja, od konference mislim, da še imam polovico izdelkov nepreizkušenih :D Res so bili radodarni ! Jaz imam v škatlah v sobi pospravljeno, ker ni več prostora v predalih :/

      Delete

Facebook

♥