Meze: Trd šampon za normalizacijo mastnega lasišča (slo) + Nagradna igra

Friday, March 11, 2016

Pozdravljene.
Danes vam bom predstavila izdelek naravne kozmetike Meze (najdete jo tudi na omrežju Facebook).
Trdi šamponi so zanimivi in veliko ljudem ni jasno kako delujejo oziroma se jim zdi uporaba zakomplicirana ali pa so tako navajeni svoje rutine ter tekočih šamponov. O trdem šamponu sem že govorila, ko sem ocenila Lushev šampon Jumping Juniper. Meni je ta prijeten in tokrat sem dobila priložnost, da preizkusim še enega, ki je narejen "doma", izpod rok gospe Mire. Seveda sem izbrala šampon, ki je primeren za moje mastno lasišče.





Sestavine:: SODIUM COCO-SULFATE, AQUA, ILLITE, URTICA DIOICA (kopriva), MENTHA PIPERRITA OIL (olje poprove mete), CITRUS LIMON PEEL OIL (olje limonine lupine).

Moja izkušnja:
Šampon ima precej zeliščen vonj, ki pa ni tako moteč saj ga po pranju tudi ne zaznam. Če še ne poznate takšnih šamponov v trdem stanju, je njihova glavna lastnost, da se res počasi topijo. Ta je za približno 20 do 25 pranj.
Podrgne se po mokrih laseh (kar nekajkrat, saj se šampon malce bolj počasi topi) ali dlaneh, s čimer se ustvari kremasta pena. Ker ne vsebuje SLS, temveč SCS (kar je naraven nadomestek), se ne speni tako dobro oz. hitro na kar sem se morala malce navadit. Lase si potem umijete kot običajno. Sama si 2x šamponiram ter nato nanesem kakšen balzam in podobno.
Učinek: lasje so dobro očiščeni, ampak ne suhi ALI slamnati, temveč precej mehki. Običajno drogerijski šamponi zelo izsušijo celotne lase, ker so res dobro očiščevalni, tako pa pri tem nisem imela večjih problemov. Na začetku sem si lase lahko celo umivala na 3 dni (običajno si jih na 2 dni), vendar se moji lasje hitro navadijo novih izdelkov ter je ta učinek izpuhtel. Torej si z njim perem lase kot običajno: na 2 dni. Bolje se je odrezal, kadar moji lasje niso bili preveč mastni, saj se na primer po 4 dneh ne umivanja na mojem lasišču nabere kar veliko olj, česar ta šampon ni mogel odstranit v celoti. Vseeno ga priporočam tistim, ki iščete bolj naravno alternativo. So pa punce zadovoljne tudi s šamponi za druge tipe las.

Cena: 9,99€ (več tukaj)

Za začetek pa imate tudi na voljo manjše srčke, za do 10 pranj (klik tukaj).


NAGRADNA IGRA !


 ( Illustration by: me - inspired by packaging)

S Kozmetiko Meze smo se odločili, da Vam podarimo še en trdi šampon. Ta je posebej namenjen za suhe in poškodovane lase. Torej priporočam, da v nagradni igri sodelujte, če imate točno takšen tip las. Vse podatke pa izpolnite v aplikaciji Rafflecopter (če se vam kje zatakne, me kar kontaktirajte). Traja do nedelje 20.03.2016.

You Might Also Like

33 comments

  1. Super objava! Jaz sem ga zadnje tedne tudi preizkušala in sem zelo zadovoljna. Lasje so res mehki in sijoči, pričakovala sem pa prav nasprotno-slamnate lase, saj sem jih imela že po kar nekaj šamponih. xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ta mehak učinek mi je res všeč. Me je pa malce razočaralo, ker sem mislila, da bo res pomagal pri mojem ful mastnem lasišču :)

      Delete
  2. Sliši se zanimivo, ampak si nekako ne predstavljam da bi se ločila od svojega "normalnega" šampona:)
    xx
    SASHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za sprobat je ! :) ..nekaterim je kaj takšnega fajn za potovanja.

      Delete
  3. jst sem pa čist zmešana na te trde šampone za lase,je pa res,da sem dolgo potrebovala,da sem se privadila na njihovo uporabo. Zj mi je kul in si čist ok operem glavo.So pa tile majhni srčki ful fajn,tak za tiste, ko ne vejo ali jim bo sploh ustrezal, pa malo za sprobat.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz sicer trenutno obožujem Lush - I love juicy šampon <3 Noro fajni vonj, pa lase mi tako lepe pusti, ampak ti trdi so mi tudi fajn. Ja, srčki so pa čist fajn za sprobat, pa za kakšno potovanje bodo fajn :3

      Delete
  4. Sem že parkrat gledala takšne šampone, ampak nisem preizkusila. Trenutno pridegam na najbolj osnoven brezin šampon, ki je nežen in lepo očisti moje lase :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekateri se teh trdih šamponov malce bojijo hehe :) Drugače pa si me ob brezinem šamponu spomnila tudi na koprivin, ki naj bi bil baje fajn za mastne lase.

      Delete
  5. Moj najljubši šampon za lase je Lushev Big, zaradi morske soli, ki ima zares dober učinek na moje lase in zaradi čudovitega vonja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, super :) Na meni edino zna bit Big trmast, ker mi včasih zmasti lase. Diši pa lepo ja ^^

      Delete
  6. Zadnje čase preizkušam bolj naravne šampone, nujno brez SLS-ov in sem ugotovila, da mi veliko bolj ustrezajo. Edino navaditi se moraš, da se ne/manj penijo in da las postane nekako bolj naraven, brez plasti, ki bi sijale in mastile lase. Najljubšega pa še iščem, tako da bi z veseljem preizkusila tega, ki ga blogarke tako opevate ;)

    ReplyDelete
  7. Fajn objava! Sama teh šamponov še nisem preizkusila, ampak si bom enega privoščila, takoj ko zmanjšam obstoječ zalogo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, super :) Jaz jih priporočam zato, ker vem da so tudi druge zadovoljne :)

      Delete
  8. Trenutno uporabljam šampon Priorin, da ustavim izpadanje las in dejansko deluje.

    ReplyDelete
  9. Ful me firbec matra kako bi deloval na meni, ko ga vse tako dobro opisujete :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No meni je všeč :) Razen malce me je razočaralo to, da se mi lasje isto mastijo oz. včasih ne očisti dobro lasišča. Ampak mu oprostim, ker je bolj naraven.

      Delete
  10. Ooo super objava :) Sicer sama se malo bojim teh trdih šamponov, vendar bi ga z veseljem preizkusila, ker imam ravno tak tip las kot ga opisuješ! Trenutno uporabljam od Subrine Recept za občutljivo lasišče, ker to je zaenkrat edino, ki mi ne spusti alergij na lasišču..
    Še veliko uspešnih blog postov ti želim! (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Predvidevam, da so takšni naravni šamponi tudi fajn za kakšna težavna lasišča, saj se ne penijo tako močno oz. niso tako abrazivni :)
      Hvala !

      Delete
  11. Imam suhe in poškodovane lase, tole bi bilo super za probat, nekaj novega :)

    ReplyDelete
  12. Pri meni se je zgodilo isto ... najprej sem bila zelo navdušena saj sem imela več kot en dan podaljšanja med dvema pranjema las kot sicer. Zdaj pa je spet isto kot sicer, lase moram spet prati na (max) tri dni, sicer pa super šampon. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ne moreš ocenit šampona kr po parih pranjih...šele po kakšnem mesecu se vidi kako res deluje :D

      Delete
  13. Js sem kupila tale šampon in mi je zelo všeč, ampak je z njim sama velika pacerije. Nimam ga po umivanju niti kam odložit, ker se vsepovsod prime. Kako ga pa ti shranjuješ ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni pa ni nobene packarije. Če sem pod tušem ga preprosto odložim v eno plastično posodico. Ne moreš ga pa bilokam odložit. Potem pa ga vzamem ven pa posušim na brisači, da se ne uniči kvaliteta :)

      Delete
  14. hmm najljubši šampon...arganov, kevin murphy in ostali bolj dragi...

    ReplyDelete
  15. zgleda zanimivo, čeprav se sedaj navdušujem nad novim niveinim šamponom targeted care.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A se samo meni zdi, da tiste, ki imamo mastno lasišče, imamo manj šamponov na voljo :D
      Sem pa dobila tester tega Niveinega šampona, ampak še nisem preizkusila, ker spet: mastno lasišče.

      Delete
  16. Ma Provence trdi šampon za normalne lase, z rumeno glino je edini trdi šampon kateri sem preizkusila in sem navdušena nad učinkom. Po uporabi so lase mehki in sijoči več kot da sem ih umila z navadnim šamponom.
    Drugače, obožujem Keune šampone in moja izbira je vedno Keune absolute volume.

    ReplyDelete
  17. Sama še nisem našla idealnega šampona zato bi ga z veseljem preizkusila :)

    ReplyDelete
  18. Zanimivo. Nisem se nikoli sprobala trdega sampona.

    ReplyDelete
  19. Zanimivo. Nisem se nikoli sprobala trdega sampona.

    ReplyDelete
  20. Še nisem poizkusila in me daje firbec če je res tako dober kot pravijo ;).

    ReplyDelete
  21. Sama se sicer nisem nikol poskusila trdega sampona, saj sem nekako redna uporabnica Nivea samponov, bi pa z veseljem poskusila tudi tega :)

    ReplyDelete
  22. Scs ali sodium coco sulphate pa že ni naraven.

    ReplyDelete

Facebook

♥