Review: Lush Jumping Juniper Solid Shampoo

Friday, August 14, 2015

Živjo punce.
Lush manija se vrača in tokrat bom govorila o šamponu za lase. Ta je v trdi obliki, kar je meni osebno zanimivo. Vedno sem jih opazovala v Lush trgovini in tokrat sem končno dobila priložnost, da ga tudi preizkusim. In poglejmo kako se je obnesel na mojih trmastih mastnih laseh...

PUNCE ste že preizkusile "trd" šampon za lase? Namreč pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli :P In četudi gre za šampon, je res !

Lush pravi:
Za mastne lase Kadar morate v red spraviti mastne lase, sezite po tem razstrupljajočem, očiščevalnem, zeliščnem šamponu. Olje brinovih jagod bo nahranilo vaše lasišče z vitamini, sivka bo uravnala izločanje maščobe, limona in rožmarin pa bosta mastnim štrenam podarila zdrav lesk in volumen. Vaši lasje bodo poskakovali od radosti.

Lush says:
Perfect for when hair needs a really deep clean. Juniperberry gets to work regulating sebum production, clearing the scalp. We've also used calming lavender and antibacterial rosemary essential oils to soothe and cleanse the scalp. Lemon and lime oils give shine, as they help the cuticles on your hair lie flat, enabling them to reflect more light.






Moja izkušnja:
Vijolično obarvana ploščica s čudovitim citrusnim vonjem. Čisto po mojem "okusu" saj obožujem takšne vonje, še posebej pri šamponih, ker delujejo zelo osvežilno. Kar mi je pri teh šamponih še bolj všeč je to, da se ne nahajajo v embalaži, s čimer še dodatno skrbimo za okolje, saj se zelo zavedam koliko plastičnih embalaž šamponov sem že sama porabila in jih vrgla stran. Ta šampon pa zadošča za do 80 pranj (oz. za 3x 250g plastenke), kar pomeni, da ga lahko uporabljate tudi do pol leta (odvisno kako pogosto si perete lase), tako da je cena definitivno upravičena. No, nekateri pravijo, da ga imajo tudi veliko dlje. Prav tako pa lahko v Lushu kupite železno posodico (tukaj) za shranjevanje šampona, katero sem tudi sama kupila.

Uporaba: ploščico podrgnete po mokrih laseh 2x ali večkrat pri čemer se hitro ustvari pena na laseh. Na začetku sem sama prevečkrat podrgnila po laseh kar je ustvarilo ogromno pene. Sama najprej "nanesem" šampon po lasišču spredaj, nato zadaj. Nato pa si lase šamponirate oz. masirate z rokami ter umijete kakor bi si običajno. Sicer me malce moti, da po uporabi lep vonj izgine z las ter niso močno odišavljeni ampak še vedno dišijo malce sveže. Najbolj pomembno pa je, da ta šampon res dobro očisti mojo mastno lasišče. Menim, da jih tako dobro očisti, da je treba v primeru suhih konic tako kot pri meni, le te treba še malce bolj negovati. Tako seveda sama uporabim balzam in po pranju še kakšno olje.
Po uporabi pa ploščico odložim na brisačo ali kakšno suho površino, da se posuši preden jo shranim v embalažo saj tako ohraniš kvaliteto.
Ta šampon me je res pozitivno presenetil saj je izpolnil moja pričakovanja ter se na mojih laseh odlično obnese, njegova "oblika" pa prihrani odvečno embalažo. Mi je kar žal, da ga nisem preizkusila že prej.

Pred nekaj časa je Lush predstavil tudi nove trde šampone za različno nego las. Ostale pa si lahko ogledate tukaj.

Cena: 8,25€ / 55g (spletni nakup tukaj)

My thoughts:
This little purple round disc has a really nice fresh, citrus scent which is totally my "taste" because I love any skincare and especially haircare with citrus scent (well look at my blog name). And that's why it's really refreshing. One thing I love the most about these shampoos is that you don't need any packaging, so you're not wasting and poluting the planet with excess plastic packaging. Ofcourse you can buy a metal tin from Lush in which you store the shampoo bar. Really handy and reusable.

So, let's speak more about the way this product works. You rub once or twice it onto your wet hair which creates foam. You kind of have to be careful how much you rub it because you can end up with lots of foam. The way I do it: I rub it once or twice at the front and at the back of my head. Then you just rub it with your fingers like you would any normal shampoo. What follows is your choice: it's just simple as any other shampoo. It won't make your hair super nice smelling, however it will cleans it very well an leave it fresh. Also if you have a bit drier hair tips, you definitely need a good conditioner afterwards.
After all the washing, you just put this bar onto a towel till it dries and then store it in the tin, so you perserve the quality.
I'm really happy and surprised by how much I like this shampoo. I love the way you store it, the way it works on my hair and it looks nice. Also I have to mention that you're supposed to get an average of a half year of use.

You can also check out all of Lush shampoos and find the one that suits your hair type.

More here.

Price varies from country to country.

You Might Also Like

11 comments

  1. Tale je kar carski sem ga imela, za približno 10 pranj je bil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10 ? ne vem kaj si ti delala s tem, ker sem si jaz 20x prala lase in še niti malo ni porabljen :)

      Delete
  2. Vonj se sliši res njami. Me pa najbolj zanima - si opazila kakšno spremembo v mastenju las, oziroma, če so se ti kaj kasneje zmastili, ali kot običajno?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na začetku ja, ampak moji lasje se takoj navadijo tak da ni nekaj fuul razlike...kak pri komu, nvm :P

      Delete
  3. Jaz imam tudi eni tak šampon v trdi obliki, mi ga je dala prodajalka, ko sem kupovala kano... Super je, res. Ga kar ni konec :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, superca :) ..ene redne kupke pravijo, da ga imajo tudi do 130 pranj :)

      Delete
  4. Zanimivo, kaj vse si ne bodo izmislili. :P Se mi niti ne zdi slaba stvar, samo če pol še moreš uporabljat navaden tekoči šampon pa še balzam? Ali tekočega šampona ni potrebno, je ta trdi dovolj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne vem ali sem jaz narobe razložla ta šampon? ..to je dobesedno šampon v trdi obliki...vse je isto, isto deluje...in je samo šampon, tako da uporabljaš zraven balzam v bilokateri obliki...ma pa Lush še en šampon z imenom Godiva, ki deluje tudi kot balzam..ampak ni za mastne lase :)

      Delete
    2. torej ne rabiš še dodatnega šampona v tekoči obliki...in deluje popolnoma enako kot drugi šamponi..odvisno kakšen tip las imaš, takšen šampon si izbereš pri Lushu :)

      Delete
  5. ne dolgo nazaj sem bila v lushu in gledala točno ta trd šampon in se odločala a bi nebi bi nebi. Nakoncu odšla iz trgovine brez tega šampona. Si me pa zdaj kar prepričala s tole objavo da bi ga poskusla. Mogoče me je takrat premagal strah pred neznanim in tem da ne poznam nikogar ki bi preizkusil lushev trd šampon. odlična objava :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veliko ljudem je to res preveč neznano, ene pa precej zanima...Jaz v Lushu vsakemu pokažem kako lepo se spenijo ti šamponi, pa tud občuti se "mehko" na rokah :)
      Ti res priporočam takšen šampon, seveda tistega, ki je primeren za tvoj tip las ^^

      Delete

Facebook

♥