Drogerie Markt: Visiomax Monthly Contact Lenses & Contact Solution

Sunday, January 29, 2017

Živjo punce
ter predvsem tiste s slabšim vidom, ki uporabljate leče ali pa še tudi ne.
V svojem arhivu objav sem opazila, da sem imela pripravljeno to objavo že s fotografijami ampak sem tako dolgo čakala, da lahko po več mesecih testiranja končno zapišem svoje mnenje.
Pred nekje letom dni sem prvič opazila kontaktne leče v drogeriji DM in ker je nekaj uporabnic imelo kar dobre izkušnje že po prvi uporabi, sem se odločila, da jih tudi jaz preizkusim. Namreč leče znajo biti zelo drage: za škatlico treh 2-tedenskih parov leč sem v optiki odštela tudi do 27€. DM pa ponuja dnevne ali mesečne (mehke) leče po res ugodnih cenah. Vsako lečo kupiš posebej, kar je priročno za tiste, ki imajo različno dioptrijo na očesih. Sama imam dioptrijo -2,50 (dioptrije DM leč si lahko ogledaš tukaj). Upam, da Vam bo objava v pomoč.

Hi girls !
This is quite a long overdue post. I've had it for months in my archive but was waiting for throughout test to be completed. It is about a brand of contact lenses and solution which can be bought in Europian drugstores called: Drogeriemarkt. 
I wanted to share my opinion with you because these are very affordable but good contact lenses. And I was spending up to 27€ per 3 pair of 2 week worth of contact which added up yearly to a great amount of money. That's why I tried these. If you wonder, my eye prescription is: -2,50.
In potem se je začelo testiranje. Sprva so me leče malce motile, ker sem bila že nekaj let navajena na Acuvue Oasys. Slednje so morda malce tanjše, zato lahko pride do razlike v občutku na očesu. Kot vse druge leče, ko se jih navadiš jih v očesu ne čutiš. Včasih lahko pride do neprijetnosti v očesu, če jih ne očistiš dobro ter se na njih naberejo kakšni delci prahu. Zato vedno sledim temu, da ko lečo vstavim v oko, se prepričam ali me kaj drgne. Če me moti in jo čutim na očesu, jo dam ven in še enkrat operem z raztopino za čiščenje leč.
Visiomax leče lahko nosim ves dan, tudi do 14 ur brez, da bi me kaj motilo, vendar je to odvisno od dneva. Včasih sem zelo utrujena in mi res ne paše, da imam tako dolgo leče v očesih. Po dolgem dnevu pa postanejo oči bolj suhe ter pogosto v takih primerih uporabim kapljice za oči. Sicer DM-jevih še nisem preizkusila.
Vsakič, ko odprem nove leče pa si zapišem datum, da lahko bolje sledim roku uporabe. Sicer ga tu in tam kdaj prekoračim zato, ker jih ne nosim vsak dan, vendar se v večini držim roka enomesečne uporabe. Imele pa naj bi tudi UV zaščito.
Leče so torej prijetne za nošenje, se občutijo kvalitetno in so cenovno zelo dostopne. Če pa leč ne uporabljate tako pogosto, lahko tudi preizkusite dnevne.

Cena posamezne leče: 3,49€

I was used to Acuvue Oasys contact lenses so I needed some getting used to monthly contacts which could be a bit thicker. I barely feel Visiomax contact lenses in my eyes so they're very gentle. Plus there is no discomfort unless you don't clean the lenses enough. Sometimes there can be some dust on a contact lense which can irritate your eye, so I always make sure to clean them and if I feel anything wrong in my eye, I clean it again.
That way I can wear contacts even for 14 hours without any irritation. However it sometimes depends on the day. Sometimes I'm really tired and I'd just like to take them out. In that case my eyes are probably quite dry and in need of some eye drops which I apply most of the time. However this happened to me with previous contacts as well. 
To make sure I use them for prescribed one month, I write on the paper a date when I opened them. And sometimes I wear them for few days more just because I don't wear them every they. Also have to mention that these have a UV protection.
All in all these are very nice to wear, feel well made and very affordable. And if you rarely use contact lenses, you can try daily ones.

Price: around 3,49€


DM ponuja tudi različne tekočine za leče za različne vrste leč: kombinirana raztopina (katero trenutno uporabljam sama), fiziološka raztopina, kombinirana raztopina z hialuronom, raztopina z vodikovim peroksidom, kombinirana raztopina SUPER (s posodico) in raztopina v ampulah

Kombinirana raztopina SUPER (na fotografijah) ima priloženo posodico za shrambo ter je namenjena mehkim kontaktnim lečam, hkrati pa odstranjuje proteine. Med tekočinami sama sicer ne opazim razlike. Uporabljala sem SUPER ter kombinirano raztopino ter sta obe dobro očistili leče. Cene pa se gibljejo nekje med 4 in 8 euri. Na voljo imajo tudi kapljice za oči, poseben čistilec leč in še več.

As far as Contact Solution goes, I've tried two so far. They have many different ones:  combi solution, combi solution with salt, combi solution with hyaluron, combi solution SUPER, peroxide solution...

I've tried SUPER and combi solution and haven't seen any difference. They clean the contacts well and are quite cheap (4-8€).(v očeh lahko opazite leče)

You Might Also Like

9 comments

 1. O super ... jaz imam sicer poltrde leče, tako da pride v poštev samo naročilo v optiki, ampak mislim, da bo tole zanimivo mnogim puncam. Delim.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mene to prav zanima kako določijo katere leče moreš nosit :) ker te mehke leče so na voljo tudi v večjih dioptrijah, za kar sem jaz vedno mislila, da če imaš večjo dioptrijo, bodo bolj trde.. ne vem zakaj :D

   Delete
 2. Jaz nosim Acuvue Oasys, naročam preko spleta (pride cca 14 evrov 6 leč), teh iz DMa še nisem poskusila, moram ob priliki! Sicer pa sem poskusila to isto tekočino in mi je bila super. Odstranuje tudi proteine, kar je sicer redkost, cena pa je precej ugodna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kje pa naročiš samo za 14€ ? firbec :)

   Delete
  2. moje-lece.si
   Običajno naročim skupaj s sestro, da ne plačava poštnine :)
   Pa na njihove novice sem prijavljena, imajo skos neke akcije.

   Delete
  3. no to poznam, pa se mi zdi, da majo zdaj še nižje cene, zato me je presenetlo, ko si rekla 14€ :)

   Delete
 3. Do te objave nisem imela poguma, da bi poskusila te tekočine za leče iz DM :) Skozi sem imela neke pomisleke, ampak zdej pa sigurno bom sprobala :)

  ReplyDelete

Facebook

♥