Labello: A Synonym for Lip Care

Friday, December 11, 2015

Živjo punce !
Tokrat bom govorila o tradiciji Labello balzamov za ustnice ter o njihovih novostih. Sicer lahko o njih najdete veliko tudi na spletu, pa vendar bom izpostavila nekaj mejnikov, ki so tudi meni zanimivi.
Moj prvi balzam v otroštvu je bil prav znamke Labello in če se ne motim je bil vonj: kamilica, katerega je uporabljala moja mama. Kasneje sem preizkusila skoraj vse okuse in vonje, čez nekaj let pa sem po primerjavi ugotovila, da je najbolj vlažilen klasičen (Classic) vonj. Zakaj ? Še kar ne vem, ampak verjamem, da bi se kar nekaj punc strinjalo z mano. Takoj za tem mu sledi Repair & Care. Žal sem sama postala precej obsedena z balzami ter so se moje ustnice tako navadile, da ne zdržim dneva brez. Se mi zdi kar res, da pretiravat ni treba in se čudim, ker fanti ne potrebujejo takšne nege ustnic :)

Hi girls !
Today I'm going to talk about lip balm brand called: Labello. In some countries the name is under brand Nivea, which you might be more familiar with. I got the chance to try one of their all time classics and a new addition. Also there's a link to the history.
My first lip balm ever was actually Labello. It was scented with chamomile and it was used by my mom. Later I used a lot of other scents and figured that Labello Classic is the most hydrating, following by Repair & Care. I do tend to use a lot of lip balm because sadly my lips are too used to hydration, so a lip balm is a must.


MEJNIKI

1909 - Darilo lepih ustnic
Beseda Labello prihaja iz latinskih besed "labium" - ustnice ter "bellus" - lep. Balzam je predstavil dr. Oscar Troplowitz.

1963 - Vrtljivo ohišje
Rdeči in beli balzami so prejeli novo, vtrljivo ohišje.

1973 - Prepoznavna modrina
Labello se je prvič pojavil v klasični modri embalaži, katera je ostala sinonim za nego ustnic.

1978 - Zahtevna nega
Prvič se pojavi balzam Labello Sun, ki ščiti ustnice pred sončnimi žarki

1989 - Narava in šport
Lansiranje Labello Chamomile (kamilica) ter Labello Sport za športnke.

2001 - Lesketajoči poljubi
V novo tisočletje Labello pošlje balzame z bisernim leskom, kateri so pritegnili mnoga mlada dekleta po vsem svetu.

2009 - Stoletje nege
Labello praznuje 100 let.

2011 - Odmerek vitaminov
Predstavljena je nova linija: Vitamin Shake. To so dvobarvni balzami s sadnim izvlečkom: vitaminoma C ter E in provitaminom B5. Zagotavlja tudi intenzivno vlaženje ter UV-zaščito

2014 - Sijoče breskvice
Labello predstavi Fruity Shine Peach, kateri ustnice rahlo obarva

2015 - Nazaj k koreninam
Danes je po svetu 20 različnih izdelkov Labello. Strokovnjaki so preoblikovali dizajn ponudbe ter oblikovali nov logo. Klasična modra barva pa še vedno ostaja, ter je Labello Original najbolje prodajan na svetu.
Letos pa je Labello predstavil novost: Care & Colour, ki poleg celovite nege ustnic nudijo tudi nežno obarvanje v treh odtenkih - rožnato, naravno in rdeče.

Sama si nisem mislila, da je znamka Labello že tako dolgo prisotna in mislim, da je kar klasika v vsakem gospodinjstvu in čeprav vsakodnevno preizkušam različne izdelke, se vedno spomnim tistih prvih. Celotno zgodovino ter izdelke Labello si lahko ogledate tukaj.

Imela sem priložnost ponovno preizkusiti klasiko ter novost, kateri vam bom opisala.


You can find an english version of history -> here.



Classic



Ta balzam ima lahko teksturo, ki je zelo lahko mazljiva. Vonj pa je nevtralen. Primeren je tako za ženske kot moške. Meni osebno je najbolj hranljiv ter se občuti malce "mastno". Poleti pa ne priporočam, da jo pustite na soncu, saj se hitreje stopi. Na fotografiji lahko vidite tudi kako so spremenili embalažo oziroma logotip znamke.

This is one of my faves: easy to use and glides on your lips so nicely. Scent is quite neutral but really pleasant and it's for everyone: girls and boys. I do think this one is especially nourishing and feels a bit oily but in a good way. Though it can melt easily on the scorching sun. On the picture above you can also see how Labello changed the packaging. 

Colour & Care - Red


Že po samem izgledu znotraj plastične embalaže za balzam, ta spominja na Repair & Care različico (ocena tukaj). Sicer sem na začetku pričakovala precej opazno obarvanost, vendar na ustnicah pusti bolj rahel odtenek. Vseeno mi je všeč, da ni preveč obarvan saj včasih kadar pri sebi nimam ogledala ter potrebujem balzam, tega razmažem malce preko obrobe mojih ustnic. Hkrati pa je balzam dobro negovalen in vreden preizkušnje. Na ustnicah pusti lahko teksturo, ki se ne občuti mastno. Poleg rdečega (red), obstajata še dva odtenka: naraven (nude) ter rožnat (rose).

By the look of it, it instantly reminds me of Repair & Care version (you can find a review here). At first I thought it would be quite pigmented, which sometimes I don't like with lipbalms because when you don't have mirror with you, the color can slide over your lips while applying. However, this one leaves a nice tint which kind of beautifies your lips but at the same time the formula nicely nourishes the lips. There are two more shades available: nude and rose.

Cena balzamov: pribl. 2,5 €

You Might Also Like

3 comments

  1. krasna objava, jaz sem pa najbolj navdušena nad lip butterji. Ta z vanilijo in makadamijo je že kar dolgo med mojimi najlubšimi, mi je pa všeč tudi ta novo z vonjem kakava.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja sej so fajni, ampak mene res ful moti ta "nehigieničnost" .. nekako se ne morem navadit na to, da morem not potiskat prst..razen doma jih zelo rada uporabljam ^^

      Delete

Facebook

♥