First time with Pupa Milano Makeup

Monday, June 13, 2016

Živjo punce !
V tej objavi bom govorila o veliko prvih izkušnjah. Nenavadno ampak nikoli nisem preizkusila vijolično obarvane maskare, prav tako pa moje ustnice še niso izkusile tekoče šminke. Vedno sem se jim izogibala, ker izgledajo tako izsušujoče na ustnicah, česar sploh ne maram. Prav tako pa sem se prvič srečala z ličili Pupa Milano. Gre za moderno italijansko znamko ličil, katero odlikujeta visoka kvaliteta ter zmogljivost izdelkov. Cene pa so srednjega ranga.

Hello girls !
This post is of many firsts. I've never tried a purple mascara and I also haven't owned a liquid lipstick before. I was never a fan of liquid lipsticks because they seem to always look drying on the lips, which I usually stay away from. Also this is my first time trying Pupa Milano makeup. Of course it's an Italian brand with fashionable makeup which has high quality and performance. The prices are middle-range.

Pupa Milano Vamp Mascara 400 and Matt Lip Fluid 012

Pupa Milano Vamp Mascara 400 and Matt Lip Fluid 012


Vamp ! Mascara - 400

Ko sem izbrala ta živo vijoličen odtenek maskare sem komaj čakala, da jo preizkusim saj naj bi ličila v vijoličnih odtenkih zelo pristajala zelenim očem ter jih celo poudarila. Prav tako se mi zdi zabavno, da preizkusim nekaj novega, saj so lahko črne maskare precej dolgočasne v poletnih dneh.
Kakor sem prebrala po spletu, se velikokrat različne barvne maskare ne obnesejo dobro na trepalnicah. Ta pa je zanimiva, saj je na sončni/dnevni svetlobi živo vijolična ter ne razočara, vendar je vijolični ton težje opazen v temnejših prostorih z umetno osvetlitvijo. Tekstura maskare mi je všeč, ker ni mokra, trepalnic pa ne zlepi preveč. Prav tako je dobro obstojna. Na voljo so tudi živo modri odtenki, turkizna, rjava ter klasična črna.

Cena: pribl. 15€ (Beautique, Maxi)

I chose a purple shade because my eyes are green and I've always heard that purple makeup really suits green eyes and it emphasizes the color. Also it's fun to change it up once in a while since black mascara can get pretty boring. 
Some colorful mascaras don't really show up on lashes. With this mascara and purple shade I figured that it is really visible and bright on the day light, however in closed spaces, under artificial light you can't see the bright purple but it's quite dark/black on the lashes. It's quite volumizing and it doesn't clump up my eyelashes. Definitely has a great formula and nice longevity. They also have available a bright blue, turquoise and other fun blue-ish colors.

Pupa Milano Vamp Mascara 400

Pupa Milano Vamp Mascara 400


Mat Lip Fluid - 12

Pupa Milano Matt Lip Fluid 012

Ker gre za tekočo šminko je tekstura zelo kremasta in je takoj prekrivna na ustnicah. Sama imam sicer malce težav z ustvarjanjem popolne linije, zato bi najprej priporočala kakšen svinčnik za obrobo. Aplikator je malce zakrivljen, kar naj bi se prilagajalo ustnicah. Končni rezultat pa je mat učinek. Priporočam tanke sloje, saj se v nasprotnem primeru suši dlje časa. Vonj je sicer nekako umeten, vendar ni moteč saj se hitro razdiši. Odtenek 12 je "nude" z roza podtonom (kar ne pride do izraza na fotografijah). Je enostavno nosljiv, vendar temnejša različica vsakodnevnega nude odtenka. Šminka je zelo obstojna in ostane na ustnicah tudi po pijači. Ob uživanju hrane pa začne bledeti na notranji strani ustnic, kar bi lahko popravila z novo tanko plastjo. Z ustnic se ne drobi in po 5 urah nimam občutka izsušenih ustnic. Kar mi ni všeč pri takšnih šminkah je, da se ob nasmehu lahko vidijo bele linije, saj se šminka ob nanosu zlije v gubice in ostane na mestu. Prav tako se čez nekaj ur na notranji strani ustnic pojavi bela linija. Verjamem pa, da se to dogaja pri večini tekočih šmink. Vsekakor pa se m mnenja, da je šminka visoke kvalitete.

Cena: pribl. 15€ (Beautique, Maxi)

First of all this lipstick has a really nice liquid texture which is very opaque on the lips. I struggled a bit with lining my lips, so I would suggest a lip liner first. Though the doe foot applicator is a bit shaped so it would fit the lips easily. It dries up into a matt finish. I suggest thin layers because otherwise it can take quite some time to dry. And to mentions also the smell: which isn't anything special - artificial, however you can't smell it after a minute. Again I Shade 12 looks quite brown on my lips with a pink undertone. It's a nice everyday shade but a bit darker. The lipstick itself is very long lasting. It stays on my lips even if I drink, however with food it slowly stars fading off firstly in the inner part of the lips. However it doesn't crumble off. What surprised me is that it is not too drying, so in 5 hours I didn't even put any lip balm on top. The only thing I don't like about these liquid lipsticks (which probably happens with each one, no matter the brand) is that when you smile, there are white lines on the lips, where the lipstick has settled into the lines, plus it creates a weird line in the inner part of the lips.
Still, this lipstick is a nice quality and won't disappoint.

Pupa Milano Matt Lip Fluid 012

Pupa Milano Matt Lip Fluid 012

Tukaj lahko vidite, da šminka ni tako mat, če jo nanesete bolj na debelo
(Lipstick half dry because of 2 layers) 

You Might Also Like

6 comments

  1. Maskara na mojih trepalnicah je NORA, sem na IG objavla fotko in sem non stop hodla jo gledat ali mam res take trepalnice, tvoje so pa tako dolge, se mi zdi, da imaš že po naravi take. Moje so kratke, ampak zelo goste. Sem pa jaz kar pristaš črnih maskar, mogoče kaka rjava bi še bla ok, vijola ali pa modre pa ne več če bi kupila. Čeprav tebi tako lepo pristoji.Meni pa tale v primerjavi z drugimi tekočimi, kar malo izsuši ustnice, oz suhe luskice mi hoče pokazat, pa si potem vedno dam kj odspodi,se pa strinjam s tabo, da se poznajo robovi in na meni rabi vsaj 10 minut da se dobro posuši v celoti, tudi, če ne nasesem preveč debelega sloja. Meni je zmagala maskara:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na meni je učinek te maskare fajni, ampak sem navajena tega, ker mi veliko maskar ustreza. Mi je pa res všeč, ker mi ne zlepi trepalnice in daje veliko volumna :) Jaz pa bi probala kakšno turkizno še hehe ! Za poleti je ful zanimivo tole. Meni zakon zgleda ta vijolična na sončni svetlobi, čeprav se mi zdi, da na fotkah ni prišla tak fejst do izraza.
      Meni je pa prvih 5 ur kar prijetna šminka. Se pa strinjam da vseeno ni najbolj prijetna na ustnicah. Meni se različno suši :/ Lahko bi bla hitrejša !

      Delete
  2. Barva maskare je noro dobra!! :D Jaz sem enkrat kupila modro (po nesreči) in je bilo grozno. :D se mi zdi,da modrim očem še najbolj usteza klasika. Vijolična pa mi je ful všeč v kombinaciji zelenih očk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je čist huda maskara ne :D ...Se ti zdi? Jaz sem pa vidla hude fotke z vijolično ali modro maskaro na modrih očeh :)

      Delete
  3. Šminka ti FUL paše, res so carske.

    Jaz imam dve Pupini matte fluid in obe sta mi res všeč :) <3

    Maskara pa tudi ni slaba, glede na to koliko je bilo polemik :P Tebi paše, meni nebi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evo, pri meni pa zmaga maskara ! :D
      Šminka mi je tud odlična, ampak preferiram kaj lažjega za čez dan ^^

      Delete

Facebook

♥