All About: Mirati Face Wash & Body Wash

Tuesday, September 20, 2016

Živjo punce.
Verjetno ste na omrežjih Facebook in Instagram že zasledile, da sem postala Mirati ambasadorka. Sicer se je vse skupaj odvilo ravno sredi poletja ter sem se spopadala z goro obveznosti. Končno pa imam nekaj več časa, da se razpišem kako sta mi všeč 2 precej podobna izdelka. Gre za tekoče milo za obraz ter drugi izdelek: tekoče milo za telo. Oba imata svež ampak nežen vonj po limonah ter se občutita zelo negovalno. Naj še omenim, da se s tem, da sem ambasadorka k ničemur ne zavezujem in so moje objave popolnoma iskrene !
Mirati je slovenska kozmetika, ki daje poudarek na maslu Ghee (več o tem drugič), katerega sicer v teh čistilnih izdelkih ne najdete. Gre pa za naravno kozmetiko, kateri so minimalno dodane sintetične sestavine (v izdelkih je 99,3% naravnih sestavin, torej je dodanih samo 0,7% sintetičnih). Prvotni izdelki so bili sicer izdelani v Indiji (od koder je Ghee), ob prejemu Ecocert certifikata pa trenutno kozmetiko že izdelujejo v Sloveniji ! 10 % dobička od prodaje pa gre v dobrodelne namene.

Hello girls.
Since being Mirati ambassador, I got to try some new products from a brands which is actually Slovenian. I instantly fell in love with two products which I'm going to show you today. Both are freshly scented with lemons and feel quite nourishing.
Mirati cosmetics is enriched with Ghee butter (more about it next time), which sadly is not present in these two cleansing products. This lovely brand now also has an ECOCERT certificate being a natural and organic cosmetics. Though the products are made in India, the homeland of Ghee butter.

Mirati Face Wash & Body Wash

Tekoče milo za obraz / Face Wash

Zgodba za tem gelom za čiščenje obraza je takšna: bila sem ravno v iskanju novega čistila za obraz ter sem se prijavila za natečaj ambasadorke, pri čemer nisem imela večjih pričakovanj. V čistilni gel sem se zaljubila po nekaj uporabah (več o tem kasneje) saj je popolnoma po mojih pričakovanjih ter me nekako opiše s priljubljenim vonjem po limonah. Sam izdelek me je inspiriral za luštno ampak zabavno fotko s katero sem si kasneje pridobila naziv ambasadorke (na koncu objave).

Kaj ga odlikuje?
Izdelek ne vsebuje parabenov, ftalatov, SLS in sintetičnih dišav. SLS najdemo res povsod in vem, da se mu nekatera dekleta izogibajo saj zna dražit kožo. Zato je Coco Glucoside, ki ga najdeš v tem tekočem milu dober naraven nadomestek saj izvira iz kokosa. Le ta kožo površinsko ampak nežno očisti ter pomaga k temu, da se ustvari pena. Tekoče milo vsebuje tudi aloe vero, ki skrbi za vlaženje ter pomirja kožo po sončenju (super poletni spremljevalec). 
Rumenkasto prosojen gel se na koži takoj občuti zelo vlažilno, tudi pod prsti, ko si spiraš obraz - takšnega občutka še nisem doživela pri nobenem gelu za čiščenje obraza, zato me je čisto prevzel. Potrebuješ res minimalno količino, da se izdelek speni in je tekstura kremasta. Dišava eteričnega olja limone pa te lepo osveži. 
Skratka tekoče milo za obraz sem res dodobra stestirala in mi ga že na žalost zmanjkuje. 
Embalaža pa ima na zadnji strani luknjico, ki omogoča, da se zrak ujame v notranjost tube. Tako lahko ven izstisneš vso vsebino, sploh, ko gre izdelek proti koncu (več tukaj). 

Sestavine:
Aqua, Aloe vera (Aloe barbadensis), Coco Glucoside, Decyl glucoside, Propanediol, Glycerin, Dehydro Xanthan gum, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol Dehydroacetic Acid, Lemon essential oil (Citrus lemon).

Cena: 18,18€ (kupite ga lahko tudi tukaj)

Face Wash doesn't contain any parabens, ftalats, SLS or synthetic fragrances. To some people, this is important because products that don't contain SLS are harder to find. That's why they replaced it with a coconut based foaming agent: Coco Glucoside which gently cleanses the skin and helps the product to foam up. One of the best ingredients in this face wash is aloe vera, which helps hydrate and calm down the skin. That's why it's suitable even in the summer and for more sensitive skin. 
The gel is light yellow and when working it up with water it starts to feel really softening and hydrating. You only need a small amount to get that creamy texture. Combined with lemon essential oil, it refreshes your skin and wakes you up a bit. The smell is not overpowering, so it's definitely pleasant.
Another interesting aspect is the packaging, since it has a small air hole at the back, which helps you squeeze out all the product till it's completely empty.

Mirati Face Wash

Tekoče milo za telo / Body Wash

Mirati Body Wash

Enak vonj in občutek boste našle tudi pri milu oziroma gelu za tuširanje. Zelo lepo se speni in občutek je precej vlažilen oziroma ne izsuši kože. Seveda, če je koža bolj suhega tipa, jo je kasneje potrebno navlažiti s kakšnim losjonom. Tudi ta vsebuje vlažilno ter pomirjevalno aloe vero.
Sicer bi rekla, da je vonj bolj nežen in ne tako osvežilen kot pri milu za obraz, vendar ni premočen ter ga lahko uporabljam tudi kadar se ne počutim najbolje (včasih mi po močnih vonjih postane malce slabo). Sestavinsko je milo za telo zelo podobno milu za obraz in mi je verjetno tudi zato precej všeč.
Embalaža je manj zanimiva ampak še vedno popolnoma enostavna za uporabo .

Sestavine: 
Aqua, Aloe vera (Aloe barbadensis), Coco glucoside, Decyl glucoside, Glycerin, Propanediol, Dehydro Xanthan gum, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol Dehydroacetic Acid, Lemon essential oil (Citrus lemon).

Cena: 9,99€ (kupite ga lahko tudi tukaj)

I found the same hydrating, softening feeling in a shower gel. It foams up very well and I don't get a drying feeling. For a very dry skin I will always recommend a body milk afterwards. Again, it contains a great natural ingredient: aloe vera. This one smells the same as face wash, however a bit more gentle and not as refreshing. That is why I can use it also when I don't feel that great, since sometimes strong scents can make me feel a bit sick, so this one is appropriate all the time. Ingredients are similar to face wash and that's probably why I like it a lot as well.

Mirati Body Wash

Mirati Face Wash & Body Wash

Mirati Face Wash

Prodajna mesta lahko najdete: tukaj.

You Might Also Like

9 comments

  1. Oba se bereta zanimivo, še posebej milo za telo, ker verjamem, da bi ga bolj uporabljala, drugega bi zagotovo tu in tam znala spregledat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni pa je trenutno gel za obraz must have ;) skoraj mi ga bo zmanjkalo...

      Delete
  2. Meni je tako žal, da si nisem izbrala mila za obraz. Moj losjon za telo sem samo enkrat preizkusila pa ima grozen vonj. Žarek. Razmišljam, da bi bil mogoče pokvarjen. Pa veš, da sem navajena na naravne vonje, samo ta mi res ne potegne. Potem pa berem ocene mil za obraz, pa svojo odločitev obžalujem :D
    Mogoče ga celo kupim in preizkusim. Drugače pa lepa slikca in čestitke za ambasadarstvo. *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni imata krema za roke in losjon malce moteč vonj...ni mi pa grozen :/ Verjetno ni pokvarjen, vsaj meni se ne zdi...Jaz sem bila res presenečena nad gelom in upam, da če si ga kupiš, da te ne razočara ! Hvala <3

      Delete
  3. Meni je bila krema za roke ok, ampak gel za umivanje pa ful prenežen :/ Ni mi dobro očistil obraza, ampak vonj je pa super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Škoda ! Meni se pa zdi ravno dovolj čistilen. Ga pa uporabljam, ko že imam očiščen makeup in zjutraj ^^

      Delete
  4. Face wash- zmaga, se strinjam z vsem napisanim in tudi, če je zelo nežen, meni prav lepo očisti kožo. Zagotovo ga bom še naročila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super ! ...Pri meni ga bo kr težko nadomestil kateri drug :)

      Delete
  5. really good ice cream, but you? saw looked cool then.
    sorry if bothers you
    biet thu dep
    nha xinh

    ReplyDelete

Facebook

♥