5 Nasvetov za nakupovanje lepotnih izdelkov preko spleta (slo)

Friday, October 13, 2017

Pozdravljene.
Danes sem z Vami želela deliti nekaj osnovnih nasvetov ter trikov kako se lotiti nakupovanja kozmetike ter ličil preko spleta. Včasih je preprosto hitreje, če nekaj kupiš preko spleta in potem že komaj čakaš, da se bo doma pojavil paketek. Takrat vse verjetno dobimo občutek, kot da je božič, kajne ?


1. Razišči trg

Najprej se osredotoči na to, kaj točno želiš kupiti ali kaj potrebuješ v svoji zbirki. Poglej po uradnih spletnih straneh najljubših ali še nepoznanih znamk, ki bi jih želela preizkusiti ter preberi opise: npr. katera tekoča podlaga bi bila za tvoj tip kože in kaj zagotavljajo njene lastnosti. Lahko preveriš tudi sestavine in drugo.

2. Pred nakupom na spletu preglej "swatche" in ocene

Nato se prepričaj ali željen izdelek ustreza tvojim kriterijem. Zato pa smo tukaj blogerke saj sem prepričana, da se želiš izogniti zgrešenemu nakupu.
Ko brskaš po spletu, se med Googlovimi slikami najde ogromno fotografij, na katerih so prikazani odtenki in podrobnosti izdelka. To zbirko v večini kreiramo blogerke in ti svetujem, da si pomagaš s fotografijami ter jih primerjaš, saj boš le tako ugotovila, kako npr. izgleda en odtenek šminke na različnih polteh. Prav tako lahko najdeš ocene, ampak pozor! - le te so subjektivne, zato jih je priporočljivo prebrati več, saj ima vsaka lahko drugačno mnenje. Sicer pa so ocene še bolj pomembne, če se odločaš, da boš investirala več denarja v en izdelek. Tako primerjaš tudi kateri izdelek je bolj primeren zate.

3. Preveri in primerjaj cene v različnih spletnih trgovinah

Ko si izdelek že izbrala, pred nakupom ne pozabi primerjati akcij in cen v spletnih trgovinah. Če nakupuješ v Sloveniji, ti svetujem uporabo spletne strani oz. orodja Ceneje.si. Na tej strani lahko najdeš ogromno različnih kategorij, ne samo kozmetike. Tako je iskanje cen pri različnih ponudnikih preprosto in ti prikrajša čas, saj ti brskanje hitro pokaže, kje lahko najceneje kupiš svoj želeni izdelek. Recimo, da z lupo iščeš: "Revlon Colorstay tekoči puder". Ob kliku na izbran izdelek takoj izveš, kje najdeš najbolj ugoden nakup le tega ter te takoj preusmerijo na nakup. Če želiš, pa lahko izbran izdelek primerjaš tudi s cenami podobnih izdelkov.
Lahko preveriš tudi, kateri izdelki so trenutno priljubljeni in kaj ostala dekleta največkrat kupijo na spletu, tako, da klikneš na kategorijo "Lepota in Zdravje" ter se recimo osredotočiš samo na ličila.

4. Prijavi se na novičke spletnih trgovin

Ob prijavi na novičke nekaterih trgovin lahko prejmeš kakšno kodo za popust ter ostaneš na tekočem, kdaj imajo kakšne super popuste ali celo brezplačno poštnino. Prav tako nakupuj v času razprodaj ali recimo, za razne evente, kot so: "Črni petek" (v novembru).

5. Prednosti in triki nakupovanja

Včasih so cene na spletu res nižje, saj takšnim trgovinam ni potrebno najeti fizičnih prodajalcev ipd. Prav tako imaš zagotovitev, da izdelek ne bo že preizkušen, preden pride do tebe. Drogerije pa so polne preizkušenih ličil, saj se punce ne zavedajo, da so za to namenjeni izključno testerji. Vendar pri nakupovanju bodi pozorna, saj pri plačilu po povzetju velikokrat pošta računa še za svoje storitve (pribl. 1 €), poleg že osnovne poštnine. Tako preveri tudi, ali se ti skupaj s poštnino na kateri spletni strani bolj splača nakupovati. In pa pazi, da kupuješ le na preverjenih straneh, saj ne želiš, da pride do prevare, še posebej, če plačuješ s kartico.

In veselo nakupovanje !


*To objavo je sponzoriralo podjetje Ceneje.si

You Might Also Like

1 comments

Facebook

♥