Review: L'Occitane Verveine Agrumes (Shampoo & Body Milk)

Monday, August 03, 2015

Živjo punce !
Tokrat bo objava malce v "slogu" mojega bloga in njegova imena :) Torej ta ocena bo imela svež, citrusen pridih, katerega bi si želela, da bi ga vonjali ob branju tega zapisa. Mislim, da bi tudi v opravičilo imena mogla malce bolj raziskat svet limon, zato se bom morda potrudila in preizkušala kakšne izdelke z ekstraktom limone. Danes pa nekaj besed o izdelkih, ki so novejši v L'occitanovih trgovinah. Linija se imenuje: Verveine Agrumes oz. Citronka s citrusi. Pred tem sploh nisem vedela, da ima L'occitane na voljo linijo: Citronka, katere vonja pa ne poznam. Pri tej novi liniji so dopolnilni dodatni citrusi.





Osvežilno mleko za telo

Fresh body milk

Tekstura, ki kar zdrsi po koži, daje občutek ledene svežine ter prefinjeno odišavi kožo z iskrivimi in sadnimi notami citrusov in citronke. Vsebuje izvleček iz ekološke citronke iz Provanse, eterično olje limone in izvleček iz grenivke iz Italije.

Zelo lahkotno mleko za telo v luštni embalaži z "listom" na strani. Prav tako mi je všeč pokrovček, saj je doziranje enostavno. Je svetle rumenkaste barve, vendar se takoj spremeni v prosojen gel. Nanašanje je zelo enostavno ter se takoj vpije v kožo. Poleg tega pa daje hladen osvežilen občutek. Super losjon za poletje in oddihe na morju. Seveda pa zaradi lahkotnosti ni najbolj hranilno mleko, zato ne pričakujte čudežnega učinka na telesu, čeprav je koža po uporabi vseeno lepo mehka.

Cena: 23,40 € / 250 ml (nakup tudi v spletni trgovini)

The packaging is beautiful with that leaf on the side. Plus I like the top, where you dose it. Light yellow texture of this body milk is lovely because it slides down your skin while cooling it down. It's quite gel-like so it sinks into your skin quickly while leaving a nice, fresh zesty scent behind. It's great for the summer and seaside escapes since it's so fresh. Due to it's thin consistency, it's not the most nourishing so do not expect your skin to be amazing after a use, however it still leaves it soft.

Price: £20.00 (more here)

Osvežilni šampon za lase

Fresh shampoo

Osvežilni šampon za pogosto uporabo osveži lasišče, nežno očisti lase in jih prefinjeno odišavi z iskrivimi in sadnimi notami citrusov in citronke. Lasem vrača mehkobo, sijaj in vitalnost. Vsebuje izvleček iz ekološke citronke iz Provanse, eterično olje limone in izvleček iz grenivke iz Italije. Primeren je za vse tipe las in vsakodnevno uporabo.

Ta šampon noro dobro diši ! Sicer vsi izdelki iz te kolekcije dišijo zelo dobro, ampak ta šampon se mi zdi še malce bolj poseben saj sama redko najdem kakšen šampon, ki diši res zelo citrusno in osvežujoče. Tekstura je nekje popolna saj ni preveč tekoča in tudi ne gosta. Embalaža pa je zelo lepa. Ker imam mastne lase morejo biti moji šamponi za lase zelo očiščevalni. To sem našla tudi  v tem šamponu saj mi lase zelo očisti, medtem, ko jih osveži ter nadišavi za kakšno uro. Prav tako se lasje ne mastijo hitro. Kljub temu pa morem poudarit, da se moji lasje zelo navadijo na šampone in na koncu noben ne podaljša čas nemastenja. Ta šampon prav tako ne obteži mojih las ter jim podari malce sijaja.
Ne vem kako bi se sicer obnesel na suhih laseh, zato bi vam priporočala, da ga v takšnem primeru uporabljate samo 1x na teden, da z las očistite vse izdelke za oblikovanje in podobno.

Cena: 14,70 € / 250 ml (nakup tudi v spletni trgovini)

First of all, this shampoo smells amazing ! This entire line smells nice, however the scent makes this shampoo a bit more special since I rarely find such a citrusy, fresh shampoo. Texture is not thin, nor thick, so it's perfect. In the bottle it also looks fresh with a transparent yellow color. I have quite greasey prone hair so I tend to gravitate towards cleansing shampoo. And this shampoo totally suceeded my expectations since it cleanses my hair, feels refreshing and it makes them smell yummy and citrusy. Also my hair doesn't grease up quickly. Though it doesn't prolong the no-wash time. Also it doesn't weight down my hair plus it adds a bit of shine.
I don't know how it would perform on dry hair, so maybe you could use it once per week as a clarifying shampoo, so you wash of all of the hair products.

Price: £15.00 (more here)

Oba izdelka sta mi res všeč ! Mleko za telo ima posebno teksturo, ki je popolna za poletje, šampon pa je zelo dobro očiščevalen. Vonj linije me je popolnoma očaral in bi si z veseljem privoščila celotno košarico s tem vonjem, vendar imam ogromno izdelkov, katere moram res porabit.

You Might Also Like

4 comments

  1. Replies
    1. ja ! :3 . .sej pravim, morem še malo raziskat svet limon ^^

      Delete
  2. Šampon za lase tudi mene mika. Imam kar masten tip las, razen sedaj poleti, se po vrhu še dodatno osušijo ravno zaradi sonca. Se pa strinjam s Katjo, kolekcija je na splošno naravno pisana za tvoj blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šampon je res fajni :3 sicer se ne mora primerjat z drugimi, ker je res unikaten vonj..je pa Garnier Vitamin (zelen, prozorna embalaža) tudi osvežilen, ampak ne tak fajn ko tale :D
      Ja, limonce, limonce :3 ..Sicer pride kmalu na blog še en šampon z ne tako intenzivnim vonjem po limonah ter v drugi obliki ^^

      Delete

Facebook

♥