Bourjois: Blur The Lines Concealer & Silk Edition Touch Up Powder

Tuesday, January 17, 2017

Živjo punce,
tokrat Vam z veseljem predstavljam dve Bourjois novosti. Najraje testiram osnovne izdelke za ličenje. Do njih pa sem precej kritična saj morajo biti osnove odlične kvalitete, ker je od njih odvisno nanašanje drugih ličil ter končen videz. Tako bom danes govorila o korektorju za prekrivanje nepravilnosti ter transparentnem pudru za popoln končen videz ter predvsem fiksiranje.

Bourjois Blur The Lines Concealer and Silk Edition Touch Up Powder

BLUR THE LINES CONCEALER
korektor v stiku


Bourjois pravi: "Z uporabo optičnih iluzij vidno zabriše črne podočnjake in vse druge nepravilnosti brez učinka maske. Viden je takojšen učinek zahvaljujoč formuli iz silikonskega gela in zrnc silicija."

Bourjois Blur The Lines Concealer 01 Ivory

Spomnim se še časov, ko so se mi v osnovni šoli začeli pojavljati prvi mozoljčki in takoj sem posegla po korektorju v stiku. Takrat še ni bilo tako velike izbire, tekoči korektorji pa so se uporabljali redkeje. Ti kremni stiki so običajno bili preveč kremasti in so se kar hitro razmazali ter se niso lepo zabrisali. Seveda se z leti vse spreminja in tako me je presenetil novi Bourjois korektor z odlično teksturo. Ta je sprva kremasta vendar se ob nanosu spremeni v bolj pudrast finiš, pri čemer izgleda naravno ter se enostavno zabriše. Uporabljam ga tako pod očmi kot na vseh nepravilnostih. Odtenek 01 pa se lepo zlije z mojo poltjo. Kljub temu, da je končen videz naraven oz. žameten, pa kože ne izsuši ter se ne vseda v moje smejalne gubice pod očmi.
Sama ga nanesem kar neposredno iz embalaže ter zabrišem z navlaženo majhno gobico.

Na voljo so 3 odtenki: 01 Ivory, 02 Beige, 03 Golden Beige

Priporočena MPC: 8,16 €

This product reminds me of Primary school and my first pimples in puberty. Back then there weren't many concealers on the market, plus the liquid ones were rarely used. So I had one of those stick concealers to cover imperfections, however it was too creamy.
Of course over the years makeup has improved which is shown in this Bourjois concealer as it has a great texture. First of it is creamy and easy to use however it blends into more of a powdery, velvet finish and I can definitely sense the silicon base. I can use it under my eyes and on any imperfections. Coverage may not be the highest but it looks natural and covers what I want. The shade 01 is perfect for my porcelain skin. Doesn't feel drying and it doesn't settle into my smile lines.
I can use it with a wet blending sponge.

Bourjois Blur The Lines Concealer 01 Ivory


SILK EDITION TOUCH UP POWDER
univerzalen puder v kamnu


Bourjois pravi: "Navdih za ta puder so ustvarjalci črpali iz profesionalnih tehnik ličenja – zameglite/zabrisanja (ang.blur). Tako se je Silk Edition Touch Up, puder v kamnu pridružil vrsti Bourjois lepotnih rutin za popoln make up učinek."

Bourjois Silk Edition Touch Up Powder

Morem priznat, da že zelo dolgo nisem preizkusila kakšnega novega pudra v kamnu kljub temu, da je le ta vedno del moje make-up rutine. Pa vendar, včasih ko uporabljam zelo prekrivno podlago, lahko obarvan puder pripomore k "cakey" izgledu. Tako so transparentni pudri praktični. Silk Edition puder pa je še posebej namenjen matiranju kože, kar sama definitivno potrebujem.
Najprej mi je bila zelo všeč priročna embalaža z velikim ogledalom, ki omogoča naklon po želji. Zato ga z veseljem vzamem tudi s seboj saj s kompaktno embalažo ni packarije. Kožo lepo matira, ter predvsem podaljša obstojnost ličil. Ne pusti pudrastega izgleda, saj je prah fino mlet ter transparenten (prosojen), kar ustreza vsem tonom kože. Ne opazim pa ravno učinka zabrisanja oziroma zmanjšanja videza por.
Priporočam ga predvsem za tiste z mešano/mastno kožo, za popravke in da vaša koža ne bo zgledala preveč pudrasto, hkrati pa odstrani odvečen sijaj. Še posebej je super za popravke, saj se običajno pri nanosu navadnega pudra v kamnu z gobico takoj opazi "prah" na koži, ta pa je enostaven za nanašanje.

Priporočena MPC: 12,85 €

Staying faithful to my Rimmel Stay Matte powder, I haven't tried any other powders in quite a while, so I was excited for this one. Especially having a oily skin and using high coverage foundation, my base can sometimes look a bit cakey. Using a transparent powder definitely helps deminish that powdery look and Silk Edition powder also promises to keep oils at bay which is totally up my alley.
First of all I really like the packaging with a huge spinning mirror and it's great for touch-ups on the go, as it is mess-free. It mattifies the skin and sets makeup in place. Because the powder is finely mild, there is not fall-out and the finish is not powdery. Though I don't feel like it makes my pores less visible. Being transparent it suits all the skin tones.  
I really like this powder and would recommend it to anyone with mixed/oily skin to eliminate shine. Or simply if you want to set your makeup without looking too cakey. Plus it's easy to carry it in the bag.

Bourjois Silk Edition Touch Up Powder

Za popolno žametno polt pa Bourjois priporoča še kot osnovo: Air Mat tekočo podlago (ocena tukaj) z mat učinkom.


You Might Also Like

11 comments

  1. Replies
    1. ja, zelo mi je všeč tekstura in ta "old school" občutek :D

      Delete
  2. Zdi se mi super! Korektor bi takoj imela! Upam, da pride tudi v Srbijo, kjer živim, tukaj pa Bourjois ne uvaža čist vsega. Dober post in lepe fotke. :) Lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imate pa verjetno veliko drugih zanimivosti na področju kozmetike ;) Hvala !

      Delete
    2. Ja, kot recimo Sephora trgovine <3

      Delete
  3. Super objava in čudovite fotografije!
    Od Borjois nisem preizkusila toliko izdelkov me pa zdaj po tej prebrani objavi zelo mika korektor, saj deluje precej svetel.

    xx

    ReplyDelete
  4. Tudi mene mika ta korektor, bo treba probat :)
    lp, Simona

    ReplyDelete
  5. Se samo meni zdi ali je korektor precej oranžkast?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zakaj se ti zdi, da je oranžkast? na fotografiji ga imam samo direkt pod očmi. In na vseh fotografijah (ter v realnosti) je precej svetel, nevtralen - čisto bež :)

      Delete

Facebook

♥