Review: L'Oréal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Redness

Sunday, June 22, 2014

Hello again,
I'm really excited to blog again, because I'm done with school. So for today's review I picked this CC cream that I hauled last month (see here).
First of all I have to mention that I don't necessarily need foundation on my face all the time, sometimes I just feel my skin is a bit red and I want to calm that down because it is not appealing. I've been looking for a green cream or something, so firstly I bought the Mixa CC cream, but it wasn't green and it didn't help with redness, so I bought this product & didn't research a lot what it was like.

Živjo, spet jaz :P
Tokrat sem tukaj z novo oceno izdelka katerega sem preizkušala zadnji mesec. Tokrat bo tole CC krema, ki sem jo kupila prejšnji mesec in tudi pokazala v pridobitvah (tukaj)
Torej prvo naj omenim, da ne potrebujem vedno tekočega pudra na svojem obrazu saj je moja koža včasih samo malo rdeča in bi rada to omilila, ker ne zgleda lepo. Že nekaj časa sem iskala "zeleno kremo", ki je namenjena prav proti rdečici, zato sem najprej kupila Mixa CC kremo, ki sploh ni bila zelena in mi tudi ni pomagala. Tako sem kupila zale izdelek, ampak nisem kaj preveč raziskovala kakšen je.




L'oreal says:
A 5 in 1 perfecting cream:
- Flawless coverage
- Perfectly even skin texture
- Fresh dewy glow
- 24H hydration
- SPF 12
Features:
- Colour correcting beautifier
- Transforms into foundation
- Neutralises redness for a perfect nude look
- Smart pigment capsules

L'oreal pravi:
5 v 1 izpopolnjevalna krema:
- brezhibna prekrivnost
- popolnoma zgladi teksturo kože

- svež sijaj
- 24 urna hidratacija
- SPF 12

Značilnosti:
- popravlja barvo
- se preoblikuje v tekoči puder
- nevtralizira rdečico za popoln "nude" videz
- pametne pigmentne kapsule









Pros:
+ it does have coverage
+ does help with redness
+ really light-weighed
+ great for summer
+ moisturizes your skin

Cons:
- the color doesn't suit all people - but you can make it work !
- it doesn't combate all the redness
- it says that it gives dewy glow but I don't see that (which in my opinion is great, but if you want to have a glowy skin - I don't think this product does that)
- it smells funky - sort of fishy (but when you blend it into your skin the smell just dissappears)

Prednosti:
+ krema je prekrivna
+ pomaga pri rdečici
+ formula/tekstura je zelo lahka

+ meni se zdi super za poletje
+ vlaži tvojo kožo


Slabosti:
- barva oziroma odtenek kreme je kar temna za nas svetla dekleta, zato tudi ne ustreza vsem - ampak se da manipulirat z njo in jo priredit svojemu tenu
- ne izniči celotne rdečice (malo vseeno ostane vidna)
- krema bi naj tvoji koži dala sijaj ampak jaz tega na sebi nisem videla (in imam kr mastno kožo na T coni...zato mi je to super, ampak, če si želiš sijoče kože - menim, da tale izdelek ravno ne daje tega)
- ima nek čuden vonj (ampak, ko jo naneseš na kožo vonj izgine)


How I make it work ?
As you can see on the pictures, I put a thin layer of CC cream on my face, I usually just use my fingers because it's too liquidy for a powder brush. And then I use a thin layer of foundation (I have to mention that if I don't use a full coverage foundation the redness shows through & that's why I put on the CC cream to combat it) or just a compact powder so that it doesn't look too dark on me and my skin looks kind of flawless :)

Would I buy it again? I don't know. I still want to find a green "cream" that would actually be green.
Although Max Factor came out with their "stick" CC correctors - I really want the green one because it looks promising !

Kako jaz uporabljam izdelek, da učinkovito deluje ?
Kot lahko vidite na slikah, najprej nanesem tanek sloj CC kreme na obraz, običajno uporabim kar prste, ker se mi zdi, da je preveč tekoča, da bi uporabila čopič za puder. Nato pa nanesem tanek sloj tekočega pudra (morem opozorit, da če ne uporabljam pudra, ki ima popolno prekrivnost, se rdečica vidi skozenj, zato uporabljam CC kremo) ali v tem primeru pudra v kamnu, da ne zgleda moj obraz preveč temen in nekako to da moji koži popoln finiš :)

Bi jo ponovno kupila? Ne vem. Najprej bi rada sprobala še kakšno kremo, ki res zgleda zeleno. Imam že nekatere nagledane. Najprej pa bi rada preizkusila Max Factor CC korektor v zeleni barvi saj zgleda, da bi lahko fajn učinkoval.



1. Bare face
2. L'oreal Nude Magique CC cream
3. Added Rimmel Stay matte powder

1. Brez ličil
2. L'oreal Nude Magique CC krema
3. Dodala sem še Rimmel Stay Matte puder v kamnu


I would give it 4/5 because it does everything it says, however the color is not OK for all people :)
Moja ocena: 4/5 zato, ker dobro deluje po mojem mnenju, ampak odtenek vseeno ni OK za vse punce

Where can you get it: feelunique.com (click on the link)
Lahko jo kupiš na feelunique.com

You actually can get it in drugstore if I'm correct, but it's not yet available in Slovenia.
Kolikor sem gledala pa je še nisem zasledila v drogerijah.

Love and Lemons, Simona 

You Might Also Like

7 comments

  1. Sama nimam problemov z rdečico, jih ima pa moja sestrična in bi jo verjetno tale CC krema zanimala :) Je pa kupila tisti Catrice zeleni primer in je rekla da je zanič. Zadnjič ko sem bila v Müllerju sem videla tiste Max Factorjeve nove korekturne svinčnike in med njimi je tudi en zelen, ki se ga preizkusila in je kar prekriven z dovolj izrazitim zelenim tonom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja tisti korektor si morem kupit enkrat :) Vidla sem še tud, da obstaja NYX "zelena kremica" .. morem še malo to raziskat :)

      Delete
  2. zgleda kar fajn, ampak je odbijajoče, da je pretemen za večino polti. :/ jaz sem precej svetla, tak da mam včasih kar probleme z iskanjem ustreznega odtenka.
    bom ga pa definitivno preverila, ko bom kje v tujini..
    tisti MF zeleni 'svinčnik' pa sem jaz tudi videla na netu in ga moram naslednjič v živo pogledati, ker mene tudi moti rdečica..

    aja, tista Mixa CC kremica je res kar nekaj, meni samo še stoji doma. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaz sem čist bela, ono res porcelanasto : D ampak nekak mi vseeno uspe, da deluje ta krema, čeprav nikol ne morem dobit istega odtenka kot je moj vrat, zato upam, da se posončim kaj letos spet xD
      ja tista Mixa pa res...jaz sem jo že naprej dala : D

      Delete
  3. Jaz imam tudi kar nekaj problemov z rdečico tako da moram probati tole kremo :) tale max factor korektor me pa tud zelo mika :)

    ReplyDelete
  4. Ful mi deluje zanimiv izdelek, samo ko sem ga včeraj sprobala na roki je tudi zame deloval preveč oranžen... Pa nisem tako zelo bela :D škoda no, mogoče po morju....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aja si že našla kje v drogeriji? ... jaz prekrijem to oranžnost in ni težko prekrit :)

      Delete

Facebook

♥