Mac: Twig lipstick + Soar lip pencil

Wednesday, November 26, 2014

Hello readers :)
As a result of my last shopping trip, here's a MAC short review with my thoughts.. Hope you'll find this helpful.
You'll see, both product are quite brownish. Fun fact: my first lipstick was a similar color. I remember going into a drugstore with my mom and picking out a brown shade, which she approves as well.

Živjo bralke :)
Kot rezultat mojega šoping dneva v Grazu, je tukaj manjša ocena oziroma mnenje o dveh MAC izdelkih za ustnice. Upam, da vam bo v pomoč.
Kot boste videle sta oba izdelka precej rjavkasta. Naj povem, da je moja prva šminka bila podobnega odtenka, mogoče svetlejša. Spomnim se, ko sem bila še mlajša sem z mamo obiskala nekakšno drogerijo in se odločila za rjav odtenek kateri je bil tudi njej všeč. Takrat so bili rjavi odtenki popularni in spet se vračajo nazaj.

MAC - Soar lip pencil









Because I bought a purple lipstick I didn't want a purple lip liner, so I decided to get a lip liner for Twig lipstick shade which you'll see next. The lady in the store matched it to this lip liner called Soar and I do think it's a perfect match.

It is a pinkish brown shade. However on my lips it looks brown and sometimes even with a bit of red undertone - it's a weird color, but gorgeous !

The consistency is creamy and it actually feels comfortable on your lips, however I do advice putting ona bit of lip balm still if your lips get easily dry as mine. It makes applying your lipstick so easy and perfect. Especially if you have pointed upper lip like me, you would find a lip liner really helpful because it's a bit difficult to apply lipsticks sometimes.
Now I wish I'd have lipliner for every lipstick, but that's not happening.

Ker sem najprej izbrala vijolično šminko, zanjo nisem želela imeti svinčnika za ustnice, zato sem se kasneje odločila, da vzamem popoln odtenek za šminko v odtenku Twig. Punca, ki mi je pomagala je to šminko primerjala s tem svinčnikom v odtenku Soar in se popolnoma ujemata.

Odtenek je roza-rjav. Na ustnicah pa na meni zgleda rjav in včasih tudi z malce rdečim podtonom - barva je res čudna, ker se različno obnaša, ampak je res lepa !

Tekstura je malce kremasta in ni moteča na ustnicah, pa vendar priporočam vsaj malo balzama za ustnice, če tudi tvoje ustnice postanejo hitro suhe. Nanašanje šminke za svinčnikom za ustnice je zelo enostavno in lahko dosežeš perfekten nanos. Pri zgornji ustnici kot je moja, ki je malo bolj "na špic" je svinčnik tako zelo priročen. Če imaš takšne ustnice morda razumeš kako je včasih nanašanje šminke težavno zaradi tega. 
Zaradi tega svinčnika za ustnice si želim da bi imela za vsako šminko ujemajoč svinčnik, pa vendar se to ne bo zgodilo.

MAC - Twig lipstick






Twig is a pinkish brown color as it looks on the pictures, but looks even better swatched on lips.
Finish of the lipstick is: Satin.

The consistency is creamy and it dries into a semi-matt finish. It clings onto every crack on your lips, so you'll have to keep them in the best shape by using a lip scrub (I'm using Lush: Bubblegum lip scrub) as well as a bit of lip balm.
It smells very lightly of vanilla, however I can barely notice it.

Odtenek šminke Twig je rjavo-roza, kakor se vidi na fotografijah, ampak še boljše zgleda na ustnicah. Šminka ima Satin "finiš".

Tekstura je res kremasta, ampak se malce posuši na ustnicah.  Prav tako se odtenek malce nabere v gubah na ustnicah, zato morajo biti le te v najboljšem stanju s pomočjo uporabe pilinga za ustnice (sama uporabljam Lush - Bubblegum piling za ustnice ) in pa nekaj balzama.
Malo diši po vaniliji, ampak se komaj opazi.

Combination Demo / Šminka + Svinčnik za ustnice







This is actually a true shade of the combo / Na fotografijah je odtenek takšen kot v realnosti

I didn't think I would like this shade but it looks quite good on me. What do you think ?
I've been quite obsessed with these two products. Especially because they look quite dark on me, so they're alternative to dark red lipstick, at least to me.
With both products I recommend using a lip scrub to keep your lips in the best shape as well as a bit of lip balm to start off.

Nisem si mislila, da mi takšen odtenek ustrezal, pa vendar zgleda kar vredu na meni. Kaj meniš ?
V bistvu sem postala kar obsedena s tema dvema izdelkoma, še posebej zato, ker na meni izgledata precej temno in sta alternativa za kakšno temno rdečo šminko.
Sama pa vseeno priporočam pri teh odtenkih, da se uporabi piling za ustnice ter malo balzama za ustnice.


p.s. Let me know what you think of these two :)

& ne pozabite na moj giveaway: link .

Love and Lemons, Simona

You Might Also Like

22 comments

  1. Na zadnjih dveh fotkah je odtenek popoln in ti zelo pristoji!

    http://mmemento-mmori.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. na zadnjih fotkah mi je uspelo ujet odtenek takšen kot je v resnici :) hvala :)

      Delete
  2. Wau, res ti dobr paše kombinacija. ;)

    ReplyDelete
  3. Meni sicer rjavkasti odtenki niso pri srcu, ampak tebi ta kombinacija res lepo paše! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaz sem tud bla skeptična, ampak ko sem probala tole šminko v drogeriji, mi je takoj postala všeč :)

      Delete
  4. Se kar strinjam s puncami, res ti zelo pristoji ta kombinacija. Sicer pa meni sama šminka prekrasno izgleda. Čeprav je malce temnejša rjava, je pa še vedno dovolj nude za kombinacije s temnimi očesnimi looki. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala :) ja..tud lahko jo malo posvetliš al pa nardiš ombre s svetlejšo nude šminko :)

      Delete
  5. Krasna odtenka sta in tudi na tebi izgledata super :)

    ReplyDelete
  6. O waw :)) Všečna odtenka, ti ful fajn pristajata :) Joj jaz mam tudi nagledano eno rjavkasto šminko :) Če drugo ne se obdarim za božič :) Si nisem mislila, da bo ta trend tudi nazaj prišel, zdaj pa moram reči da mi je kar všeč :)) Samo pravi odtenek rjave moraš najt (no saj isto kot pri ostalih odtenkih) :)) In tudi sama imam tako na špic ustnice, pa jih navadno rahlo zaobljim, ker se sama sebi zdim čudna ko čisto sledim črti ustnic :$ Sam zdaj pa vidim na tebi da prav kjut zgleda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. upam, da jo bom lahko dolgo nosila :P drugače bi raje imela še lip liner v svetlejši barvi..
      eh jaz si sploh ne predstavljam, da bi "zaoblila" ustnice..so mi čist všeč takšne kot so :)

      Delete
  7. V kombinaciji sta res popolna in ti super paše tale odtenek :)

    ReplyDelete
  8. Ful lep odtenek za vsak dan in ti zelo paše :) Zdaj že mene mika da bi kdaj poskusila kakšno MAC rdečilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja, zelo rada nosim tole šminko :) in bi še imela kak odtenek (poleg vijoličnega, ki ga imam) .. enkrat kmalu :)

      Delete

Facebook

♥