My first Dashbox: First Impressions

Thursday, February 19, 2015

Živjo,
ker ste si nekatere zaželele, da ocenim tole "škatlo" bom tudi to danes storila. Sicer sem objavo poimenovala "first impressions" oz. prvi vtisi, ker sem izdelke uporabljala samo 1 teden, pa vendar sem jih uporabljala vsak dan, razen masko za obraz (3x)
Če še ne veste je Dashbox način preizkušanja in nakupovanja kozmetike. Vsak mesec na dom prejmete 4-5 kozmetičnih izdelkov. Trenutna cena škatle je 18€ (+ poštnina). Morem pa omenit, da si škatle prej nisem hotela kupit, ker so za 10€ ponujali večino vzorcev in običajno po 1 "full-size" izdelek. Mene osebno je to motilo, ker lahko za vzorčke vsak prosi podjetja ter jih velikokrat tudi dobi. Super je, da so poslušali stranke in so tokrat raje prenovili škatlo ter ponujajo samo "full-size" izdelke. Cena je sicer večja, ampak raje več plačam in dobim nekaj bolj uporabnega kot pa same testerje, ki se mi nabirajo v predalu.
Torej naprej k oceni...





Johnny Organic - Cacao Glow (ANTIOKSIDANT kakavov piling & maska)


 


Že nekaj dni pred nakupom so nam sporočili kaj naj bi bil prvi izdelek in sicer znamke Johnny Organic (na fotografiji je še stara embalaža, saj so kasneje znamko preimenovali). To je bil v bistvu moj razlog za nakup saj sem njihove izdelke že dalj časa opazovala in so me kar mikali. Lahko smo izbirale med Cacao Glow masko/pilingom za obraz ter Cacao scrub pilingom za telo. Izbrala sem masko, ker imam pilingov že veliko, pa se mi embalaža ne zdi tako primerna za v tuš.


Torej maska je v obliki prahu in zmešaš eno žličko izdelka z eno žličko vode ter kar naneseš na
obraz. Maska lepo diši po kakavu, najbolj pa spominja na temno čokolado z malce naravnim pridihom. Nanašanje je enostavno - kar s prsti, nato pa se maska hitro posuši. Če naneseš veliko izdelka na obraz se maska precej trdno posuši. V vsakem primeru malo "zategne" obraz. Občutek po tem ko sem masko sprala iz obraza je bil super, osvežilen ter so bila olja z obraza odstranjena. Delujte tudi malce kot piling. Sicer nisem opazila ogromne spremembe na obrazu, ampak včasih koža potrebuje čistilni tretma in sama nikoli ne opazim pri izdelkih, da bi ji dajali "žareč" videz. Na žalost, po tem, ko sem sprala masko z obraza, je bila moja koža rdeča kjer je bila prej maska - običajno se mi to ne zgodi in tudi nisem občutila vročice ali kaj drugega, samo rdečkasto kožo sem imela še kakšne pol ure (uporabila sem jo 3x in vedno se mi je to zgodilo). Ne zdi se mi, da bi mi izsušila kožo, ampak me zanima kako se obnese na suhem tipu kože.
V embalaži je samo 50g izdelka, ampak se mi zdi, da ga bom imela za res dolgo časa.
Najbolj me spominja na Cupcake masko od Lush-a, saj je mogoče podoben koncept in je spiranje malo težavno samo zaradi barve. Embalaža mi je zanimiva in v bistvu zelo fajn, ker je tesnilo zelo močno. Je pa izdelek organski in povsem naraven.

Farmona - Sweet Secret Chocolate kopel



Ko sem opazila, da bo ta izdelek v škatli sem se zelo razveselila, saj sem že preizkusila maslo za telo z istim vonjem in mi je bilo zelo všeč. Doma nimam bane, ampak se lahko ta izdelek uporablja tudi kot tuš gel. Sama sicer ne maram preveč sladkih vonjev ampak je ta vonj po čokoladi in pistaciji prav prijeten. Če si sladkosneda pa še toliko bolje, saj lahko povzroči ob tuširanju željo po čokoladi. V bistvu je tekočina prav rjave barve ter spominja na stopljeno čokolado. V stiku z vodo se spremeni v bel kremast tuš gel ter se lepo speni. Mogoče tekstura ni kaj posebna, je pa zato vonj ter občutek na koži prijeten.
Na zadnjo stran embalaže so prilepili še vzorec masla za telo, o katerem sem že prej govorila.

W7 Candy Blush - Angel Dust




Zelo sem upala, da bo v moji škatli kakšno koralno ali marelično obarvano rdečilo ampak sem spet naletela še na enega rozastega. Sicer nisem jezna, ker je ravno namen takšnih škatel, da si presenečen kaj dobiš in ne more bit vedno vse po tvoji želji.
To znamko sem na spletu že opazila in sem vedela, da so njihovi izdelki precej poceni ampak še vedno dovolj dobri. To rdečilo ima lepo embalažo, ki je morda precej velika ampak ima ogromno ogledalo. Rdečilo na prvi dotik ni najbolj pigmentirano ampak se ga zelo hitro nadgradi. Na koži je odtenek enak kot v embalaži in zdrži kar nekaj ur.

W7 Super Gel Deluxe Eyeliner



Sicer nisem potrebovala še enega črnega črtala za oči v obliki svinčnika, ker običajno uporabljam izključno tekoča črtala. Zanimalo me je kako se obnese, saj naj bi bil "gel" v obliki svinčnika. Sama sem naredila z njim "cat eye" videz na veki ter sem ga malo zabrisala. Črtalo je v bistvu na meni bilo kar obstojno, čeprav bi lahko bilo mogoče še bolj črno. Lepo se zabriše in v bistvu nimam kakšnih pripomb, čeprav je povprečen svinčnik za oči z dobro obstojnostjo.

GreenLand Fruit Emotions (tester)



Ne vem ali bi to naj bilo darilo, ki so nam ga obljubljali ob nakupu (na določen dan)? ..Kakorkoli sem razočarana, da dodajo še en tester v škatlo ter sem pričakovala nekaj drugega. In še to je groznega vonja. Mislila sem si: "super, saden vonj po grenivki" in "joj, grenak vonj po ingverju" - točno tako je bilo tudi pod tušem: grenak vonj z majhnim pridihom sadja. Tuš gel ni kaj preveč posebnega ampak me zanimajo ostali sadni vonji, ker se slišijo bolj "njami" :)

Še prikaz izdelkov:
W7 črtalo (sem zabrisala in dodala nekaj senčil) in
W7 rdečilo (zelo rahlo zabrisano, ker poudari mojo rdečico)




Škatlo Dashbox lahko še vedno naročite tukaj.
Me pa že firbec mantra kaj bo v naslednjem Dashbox-u (čeprav ne verjamem, da si ga bom naročila zaradi ogromne zbirke izdelkov, drugače me fascinirajo takšne "naročnine").

Sicer, če bi vedela, da mi bo podjetje Farmona kasneje poslalo isti tuš gel, bi morda Johnny masko kar posebej kupila, ampak me ne moti, saj tuš gelov nikoli ni preveč :)

Love and Lemons, Simona

You Might Also Like

12 comments

  1. Zelo realna ocena, super napisano !:) mene tale dashbox ni nikoli pritegnil zaradi istega razloga kot tebe - testerčki. Zdi se mi nesmiselno plačevat za nekaj kar lahko tako ali tako sama dobim od podjetij :) drugače je pa tole super priročna objava za vse tiste, ki si dashbox želijo sprobati :)
    http://cindysabolcecblog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. se vedno trudim bit čim bolj realna :)
      problem je edino, da veliko punc ne ve, da lahko testerje kar tako dobijo in se na takih služi :P
      hvala !

      Delete
  2. Tudi mene ni prav zelo privlačil, ko sem slišala da ga bodo začeli prodajati, predvsem za to ker imam precej nizek budget in se mi zdi nesmiselno plačevati za testerje. Drugače se mi zdijo take škatle ful zanimive, a raje vidim da si sama izberem izdelke :D
    invisibly-perfect.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. no sej zato tud jaz nvm če bi ga še naročila, čeprav dobiš več kot si plačal, kar je super :)
      enkrat pač probaš ^^
      in tud jaz bom zdaj raje premislila, če še kaj takega naročam, ker se mi dostikrat ne izidejo stvari

      Delete
  3. Za tole masko mi je res čudno. :S
    Eyeliner pa zgleda fajn, če praviš, da se lepo zabriše. Jaz večinoma uporabljam samo v svinčnik obliki in če je zraven čopič je še toliko bolje, ker rada malo zabrišem. :) Ponavadi mam enega od Catrice s čopičem; me zanima, če bo ta kaj boljši (čakam, da prvo porabim odprtega). :P
    Blush pa je meni res všeč, ker izgleda kar 'fancy' s tem ogledalom pa tak. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja, pa se bojim, da bi dobla še kakšno večjo reakcijo, ker ni prijetno, da maš eno veliko ovalno rdečico na obrazu :S ...nvm, bom še vidla kaj nardit z njim
      meni je všeč eyeliner, ker se lepo obdrži, celo "wing" pri cat eye se mi je obdržal, pa ga nisem zabrisala...jaz sicer nisem lljubiteljica zabrisanih eyelinerjev, pa mam še enega takega od TBS neodprtega :D
      ja, je kr luškano rdečilo..bi bla ful vesela, če bi bil v moji barvi !

      Delete
  4. Moj blush pa je odlično pigmentiran, sem ga prvič nanesla kar malce preveč in se m ga morala nevtralizirati s pudrom. Meni pa Farmona gel ne diši lepo, mi je imelo že maslo premočan vonj, ampak sem dejansko to ugotovila šele, ko sem že naročila škatlo. Jaz pa sem dobila piling od Johnnya (čeprav sem jim napisala za masko) in mi je bolj tako tako. Sicer se moja koža lepo počuti po uporabi, ampak me moti, da ga med nanašanjem kar nekaj pade v banjo in gre tako v nič. Za darilo pa ne vem, kako je, ker jaz sem naročila pozneje, ne tisti dan, ko je bilo darilo, in sem tudi dobila tester tega gela za tuširanje zraven. Ga še nisem povohala, kako diši, mi je pa bila od Greenlanda zelo všeč krema za roke z vonjem limete in vanilije. Sem mislila, da mi kombinacija vonja ne bo všeč, ampak me je navdušila. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sej ni slabo pigmentirano rdečilo, ampak se ne vidi tak fejst, se pa ga hitro nadgradi :)
      Aja škoda, da ti ne diši tuš gel.. Meni je maslo ful dobro dišalo ampak vem, da se bom vonja naveličala..
      Pa škoda, ker so zamešali Johnny izdelek pri tebi :/ .. Ravno to mene moti pri tej embalaži, da ga tako jemlješ ven in pa še zmoči se lahko v tušu, v bani pa gre malo boljše, zato nisem hotla naročit.
      Ja ne vem al je sploh kdo dobil darilo, ker so punce na isti dan pred mano naročale in nobena ni dobila "darila"...krnekaj no...
      Glede Greenlanda, pa tako..meni drugi vonji zvenijo zelo dobro, tudi tisti z limeto !...tale pa je tak "fuj" :S

      Delete
  5. V bistvu sem bila že na tem da ga naročim pa ga nisem in mi ni žal...itak zadnje čase imam nek ban z nakupovanjem in sem se raje zadržala, za ta denar se sicer splača vendar so me kr malo odvrnili z začetkom in vzorčki-pravo nategovanje.
    Drugače pa Farmona gel in kremo si tudi jaz nameravam kupiti tako da ja... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)
      vseeno se ti še splača naročit tole škatlo, če hočeš tuš gel :P jaz mam zdaj na žalost 2...če bi vedla, da mi bojo iz podjetja poslali še enga, mogoče celo ne bi naročla škatle ^^

      Delete
  6. Kako si lepa na zadnjih slikah, uau :) <3

    ReplyDelete

Facebook

♥