Disappointing products #2

Thursday, April 21, 2016

Hello !
After a year and a half I decided to about products that disappointed me. I do kind of like some of them, however there is something about them that I really do dislike and they haven't met my expectations. I am still trying to use up some of them since I don't like throwing products away.

Živjo !
Končno spet objava o izdelkih, ki so me razočarali. Sicer zelo rada govorim o izdelkih, ki so mi všeč in so me navdušili, vendar skušam pri vsakem najt tudi kakšno napakico. Včasih pa mi nekateri izdelki žal res ne ustrezajo. Vsaka koža, lasje ter preference so drugačne, zato ni nujno, da vam ne bi ustrezali. In četudi me nekateri izdelki razočarajo, jih poskušam porabit, saj jih ne rada mečem v koš.
Avon Cocoa Butter - Lip Butter
I've had this product before in a little pot and I liked the texture and everything, though I dislike the packaging. They've repackaged the lip balm, however it's not a good one. As much as I love the sweet, cocoa scent, it doesn nothing for me. It just creates some kind of a layer on my lips and doesn't moisturize them at all. Plus you have to really squeeze out the product.

Na žalost me je ta izdelek razočaral. Pred nekaj časa sem preizkušala ta izdelek v stari embalaži (lončku - objavo si lahko ogledate tukaj), kateri mi je bil res všeč, ker je bila tekstura mazljiva in dobro vlažilna. Edino embalaža me je zmotila. Sedaj pa je to maslo za ustnice na voljo v tubici, katero morate kar dodobra stisnit, da se izdelek dozira, saj je zelo gost. Na žalost na mojih ustnicah ustvari sloj, ki pa ni hranilen.

Lierac Démaq Yeux Double Soin - Refreshing Makeup Remover (eyes & lashes)
This one is supposed to remove makeup and strengthen + lengthen lashes. Usually I love most french skincare products, but this one just didn't work for me. I had real problems removing my mascara which was no fun at all. Though I really liked the packaging because it has a spray-pump.

Ta izdelek se sliši res zanimivo, saj ni le odstranjevalec očesnih ličil, temveč naj bi tudi okrepil in podaljšal trepalnice. Francoska kozmetika običajno daje lepe rezultate in deluje na moji koži, vendar ta preprosto ni zame. S to tekočino sem res zelo težko odstranila maskaro. Mi je pa zelo všeč embalaža, ker je sprej.

Catrice Matt Foundation - 010 Light Beige
I know many girls raved about this foundation and I've contemplated buying it for a long time. Sadly it disappointed me. The shade is quite nice for my skin, though it could me lighter, so I sometimes mix it with Alverde lightening base. I always use mattifying primer or cream with any foundations. So, this foundation actually looks natural but mostly too shiny on my face. Then I set it with a powder but it's not long lasting at all. After two hours I'm a grease-ball. It's not the oil on my face, but this foundation doesn't seem to set right on my face. I'm really disappointed with it. But the packaging with a pump is nice. I'd definitely recommend Revlon Colorstay far more.

Najprej naj omenim, da sem veliko punc slišala, da jim je ta puder/tekoča podlaga precej všeč in sem jo zato imela tudi dolgo časa na listi želja. Odtenek je kar lep, nevtralen vendar mogoče malce pretemen za mojo porcelanasto polt. Tako sem ga mešala z posvetlitveno kremo Alverde. Čeprav vedno pod pudrom nosim matirni primer ali kremo, sem pri tem pudru opazila, da sploh ni mat na moji koži. Daje bolj naraven, malce sijoč izgled in kljub temu da na vrh dam puder v kamnu, je moja koža po dveh urah že precej svetleča. Res ne vem kaj je s tem pudrom, v glavnem na meni se prav noče "posušit" v mat finiš. Vseeno ga bom uporabljala samo ko grem na hitrco ven. Embalaža pa je super, saj ima fajno pumpico. Seveda vam bolj priporočam Revlon Colorstay tekočo podlago.


L'Occitane Hand Cream - Vanilla Bouquet
I did mention this hand cream before on my blog. I really like the thick texture which absorbs quickly. The smells nice as well, sweet like vanilla. As much as it sounds really nice, it doesn't moisturize my hands enough. I always use it before bed and in the morning my hands looks quite dry. It is a nice hand cream to keep in your bag, however for this price I'd expect far much more.

Naslednja je krema za roke, katero sem sicer na blogu že omenila. Čeprav mi je všeč gosta tekstura, ki se hitro vpije v roke, pa žal ne daje dolgotrajnega učinka. Uporabljala sem jo po večini pred spanjem in zjutraj sem se vedno zbudila s suho kožo na rokah. Prav tako, takoj po uporabi nisem imela občutka izredne navlaženosti. Rekla bi da je super za v torbico, ker ni mastna, ampak za to ceno bi pričakovala kaj  več. Ta vonj je po vaniliji.


Deborah 24 Ore Absolute Volume Mascara
I'm not sure if I've mentioned this one before. Usually I don't have problems with mascaras since my eyelashes are not high-maintenance, however this one has a horrible packaging and brush. The hole is just too big and when you pull out the brush, there is too much mascara on it. Bristles are thick and coated with too much mascara which leaves me with spider lashes. Though I use a different brush to separate them afterwards, it's just too much hassle. Only good thing is the nicely volumizing formula.

Ena izmed redkih maskar, ki so me razočarale. Običajno moje trepalnice niso zahtevne tako, da z maskarami nikoli nisem bila nezadovoljna, vendar je ta malo drugačna. Celotna embalaža ter ščetka je grozna. Luknja v embalaži je precej velika in ko vzameš ven ščetko, na njej ostane veliko izdelka/maskare, kar daje na očeh pajkast videz. Čeprav sama vedno uporabim posebno ščetko, da trepalnice še posebej ločim, je pri tej učinek zlepljenih, gostih trepalnic prevelik za moje živce. Sicer pa z rahlo roko daje trepalnicam veliko volumna.

Max Factor Creme Puff Powder Compact - 05 Translucent
Last but not least...Probably the most deceiving product. This one is supposed to be translucent, but oh no, it literally looks like a light bronze powder. I don't know how is that logical...When I put it on my face it makes my foundation a bit darker which I don't like at all most of the year. Nowadays I use it to set my concealer under the eyes when it's looking a bit too pale. And ofcourse I use it in the summer when I'm not as pale. I'm pretty sure you can't even get this powder in a proper light shade. Also I prefer Rimmel Stay Matte powder much more. This Max Factor one seems to be a bit heavy on my skin.

Zadnji izdelek je lepo rečeno "zavajajoč". Kot lahko sklepate po imenu odtenka "translucent", naj bi bil ta kompaktni puder transparenten. Po slikah sodeč pa je vse bolj podoben kakšnemu svetlejšemu bronzerju in ne tukaj ne vidim logike. Seveda, ko ga nanesem na obraz, le ta moj obraz potemni, čeprav ni tako zelo močan učinek. Tako ga uporabljam za na vrh korektorja pod očmi, kadar se mi zdi ta predel preveč svetel ter seveda poleti, ko sem malce temnejša. Predvidevam pa, da na normalni polti ni tako temen. Kljub temu so zelo zgrešili z imenom "translucent". Po teksturi in učinku mi je kompaktni puder Rimmel Stay Matte stokrat boljši.  

You Might Also Like

10 comments

  1. Meni se vse L'Occitane kreme za roke zdijo enake in nobena, mi ne da dolgotrajnega učinka. Vonji in embalaža prelpi, ampak žal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si mi enkrat omenla ja. Meni se je na začetku pač zdela vredu, ampak pol sem pa začela dobivat suhe roke zjutraj in so mi brezvezne :S ..Mene niti vonji ne privlačijo kaj preveč.

      Delete
  2. Meni je pa krema za roke top, vonj mi je božanski :) Za avonov lipbalm se pa totalno strinjam. Voskast občutek pusti na ustnicah, ne naredi pa ničesar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, meni je tud krema za roke ful dobra...Morem jo omenit na blogu ! :) Lip butter pa totalno razočaranje :(

      Delete
  3. Meni pa je tale maskara super, sicer ja trpalnice zlepi bolj ko ne ampak je volumen krasen;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za mene je to polom od maskare...Raje uporabljam katero od L'oreala, ker dobim skoraj isti volumen ampak ne rabim pacat z njo. Če že kupim maskaro, pričakujem, da jo bom lahko vsaj normalno uporabljala ne :D

      Delete
  4. Meni je ta Catrice puder super! Res je, da pusti malo sijoč videz, ki na meni izgleda precej naravno in ne kot posledica mastna koža, zato mi je tudi tako všeč. Se pa strinjam s tabo, da mat nikakor ni. Tudi na meni se nikoli ne posuši v mat učinek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Res je, da pred nakupom nisem šla ocen brat na splet, ker so ga punce kar tako skoz hvalile. Upam, da ga bom lahko vsaj nekak porabla do konca :| Čist razočarana, ker nič ni tak obstojno kot Revlon Colorstay.

      Delete
  5. L'Occitane je bolj embalaža in ime, čeprav meni kreme niso slabe, sploh karitejeva, ostale pa za suhe roke niso noben presežek. Meni se je fajn afnat z embalažo, pa fotogenične so.
    Deborah maskara mi je odlična, vendar sumim, da ima ta tvoja napakico, ker gre preveč ven, isto je bilo pri moji, dve prej pa sta bili super. Uf in ta Lierac bi iz firbca sprobala, ker je v spreju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, jaz pa definitivno raje kupim nekaj kar učinkuje, ne da samo plačam embalažo, katero bom spraznila in itak dala v koš. Zato me v trgovini ne vidijo pogosto. Potem raje kakšne druge znamke preizkusim.
      Hmmm tole pri Deborah maskari mi je čudno, ker sem drugo pogledala pa je ista bila :/

      Delete

Facebook

♥