Primerjava: TopVue 1-dnevne vs. Acuvue Oasys 14-dnevne leče

Thursday, May 22, 2014

Živjo,
spet ena objava za tiste, ki uporabljate kontaktne leče :) Tokrat sem dobila super paket s spletne trgovine moje-lece.si . Najprej vam bom predstavila te enodnevne leče in naredila primerjavo z lečami, ki sem jih že sama uporabljala. Za zanimivost :P - moja dioptrija je -2,5 (če se spoznaš na to).
Sama sem do zdaj vedno uporabljala 14-dnevne mehke leče (Acuvue Oasys) in sem bila malce živčna, da bi sprobala katere druge ampak tokrat se mi je ponudila priložnost in sem si hitro oblikovala svoje mnenje...torej beri naprej ;)



ToPVue Daily





Pozitivne lastnosti:
+ leče so zelo tanke zato se jih ne občuti
+ so zelo udobne
+ najbolj jih priporočam ljudem, ki jih ne nosijo vsakodnevno, tako se leče ne uničijo saj jih preprosto kar vržeš v koš po 1 dnevu
+ če si pozabljiva ali si pozabiš zapisat kdaj si odprla nov paketek leč ti bodo te le to olajšale
+ uporaba novega para leč vsak dan se mi zdi bolj higienska

Negativne lastnosti:
- ker so leče tanjše se mi je zdelo, da sem imela malce večje težave pri vstavljanju
(nasvet pri vstavljanju ! lečo moraš namestiti na oko zelo visoko - ne direktno na očesno zrklo, to je meni pomagalo)
- ker so leče tanjše se rade premikajo (ob mežikanju se same namestijo nazaj - če ne nosiš leč naj te to ne skrbi, ker to ne pomeni, da slabše vidiš  !)

Kje jih lahko dobiš ? tukaj (klik na povezavo)


ACUVUE OASYS




Pozitivne lastnosti:
+ leče so tanke
+ so udobne
+ leče se ne premikajo preveč po očeh
+ en par leč obdržiš 14 dni

Negativne lastnosti:
- vstavljanje je zelo lahko
- četudi leč ne nosiš vsak dan jim rok trajanja teče saj so vmes v stiku z zrakom ter nečistočami
- po nekaj urah nošenja jih bolj občutiš (vendar ti lahko pri tem pomagajo kapljice za oči)
- na koncu - po nekje 2 tednih se mi zdi, da leče niso več tako učinkovite oziroma da malce slabše vidim
(to se mi je vedno zdelo - mogoče je pri ostalih drugače)

Kje jih lahko dobiš? tukaj (klik na povezavo)

Moje mnenje:
Oči imaš le ene in je zelo pomembno kako skrbiš za njih. Sama uporabljam 14-dnevne leče že nekje 5 let in lahko priznam, da sem jih tudi sama nosila več kot samo 14 dni, na kar te opozarjajo okulisti in optiki, da ni vredu saj si lahko poškoduješ oči ! Vendar dokler se ti to ne zgodi se ne zavedaš (na srečo še nisem imela problemov).
Tako se mi enodnevne leče kontaktne leče le zdijo nekako bolj higienske saj jih samo vržeš v koš med tem, ko 14-dnevne uporabljaš ta 2 tedna z vsakodnevnim čiščenjem z raztopino za leče (kar pa verjamem, da verjetno ne očisti 100% vsega). Še bolj jih priporočam tistim, ki jih potrebujejo samo za posebne priložnosti ali pa jim leče drugače ne ustrezajo pa jih vseeno radi kdaj nosijo. Zaradi premikanja po očeh jih ne bi ravno priporočala ob obisku bazena saj se lahko hitro zgodi, da katera pade ven ob "sušenju" oči - no, če si zdrgneš oči po skoku v vodo! Če pa tega ne počneš in samo plavaš pa seveda ni problema !
Zaradi udobja bi vseeno izbrala 14-dnevne saj se mi zdi, da mi ne "poplesavajo" po očeh. Kljub temu, da velikokrat pozabim, da je moj dvotedenski rok leč potekel si zdaj zapisujem datum kdaj sem jih začela uporabljat. Se mi je pa že zgodilo, da sem eno lečo uničila in potem je šla samo v koš in je šel tudi delček denarja v koš. Tako pri enodnevnih lečah enostavno nadomestiš tisto 1 uničeno :).

Torej, to je moja izkušnja z lečami, če imaš tudi svojo jo zapiši spodaj :)

Love and Lemons, Simona

You Might Also Like

7 comments

  1. Super za tole objavo. Tudi sama uporabljam te 14 dnevne leče in me zanima koliko plačaš za njih in kje jih kupuješ?
    Pa še eno vprašanje imam. Na prvi slikici sem vidla tako lepo škatlico za shranjevanje leč z ogledalcem. To se mi zdi predvsem super za potovanja. Ko nimaš ogledala v bližini (: Kje si kupila in koliko je cena?
    Hvala za odgovore (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Živjo :)
      Jaz ponavadi kupujem svoje leče v optiki Clarus in sem si nek popust nabrala tako, da vedno plačam nekje med 24-25 € (sicer so pa na tej spletni strani moje-lece.si ful bolj poceni - 19 €)
      Vse stvari so mi poslali iz te trgovine moje-lece.si, če te pa zanima prav tale posodica prav najdeš podobne tukaj:
      http://www.moje-lece.si/skatlice-za-kontaktne-lece.html
      Majo različne oblike (moje pa na žalost ni več na strani :/ )
      Meni je tud ful kul za potovanje, ker si lahko tekočino spraviš v tako mini stekleničko, pa vse maš na enem mestu ^^

      Delete
    2. Živjo
      Tudi jaz kupujen na tej spletni strani moje-lece.si, do zdej sem bila zmer prezadovoljna z njimi, pa tud mislim da so cenovno mnogo bolj ugodni, če primerjaš ostale optike...

      Delete
    3. Ja, maš prav :)
      Mene drugač vedno poštnina moti pri spletnih straneh ampak tud razmišljam, da si bom kakšne lečke naročla v prihodnosti (ko jih zmanjka :P) na moje-lece.si

      Delete
    4. Hvala za vse informacije. So mi zelo koristile. :D

      Delete
  2. super objava. :)
    tale 14-dnevne se slišijo super.. jaz že nekaj časa nosim mesečne (mi jih je priporočal okulist), samo nekak več nisem tako zadovoljna..mogoče, ker imam kar malo občutljive oči in je včasih moteče imeti tako dolgo ene..:/ tako da bom po vsej verjetnosti sprobala te. :)
    si drugače zelo zadovoljna z njimi? :)
    Se malo bojim menjat, ker uporabljam mesečne že nekaj časa, pa še to malo dražje, ki naj ne bi bile tako zelo škodljive za oči oz. za 'žilice'. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaz pa že od vedno nosim te 14-dnevne, edino moteče so mi včasih, ko sem na laptopu (ne vem zakaj :D). Hmm, drugače se lahko menda pri okulistu nekak zmeniš, da ti da 1 par za probo (tak, ko prvič, ko greš na pregled dobiš samo 1 par lečk in včasih jih moreš plačat včasih ne - jaz nisem rabla :) ) Lahko pač greš vprašat ^^

      Delete

Facebook

♥