Moja izkušnja: Tečaj ličenja z Niko Veger

Wednesday, April 08, 2015

Živjo punce.
Ker me je Nika vzpodbudila, da še jaz kaj napišem o svoji izkušnji, to seveda tokrat delim z vami. Vem, da veliko punc razmišlja o kakšnem tečaju za ličenje in tudi sama sem na začetku bila skeptična ali to sama potrebujem saj se mi zdi, da vem že veliko, pa vendar sem se o nekaterih stvareh motila.

Tečaj sem dobila v sklopu Vichyjeve nagradne igre na katero sem se prijavila bolj z zanimanjem za njihove izdelke, čeprav se mi je zdela glavna nagrada: tečaj ličenja z vizažistko Niko Veger tudi zanimiva. Sama nisem vedela kaj naj pričakujem od tečaja, saj se mi zdi, da sem precej poučena o ličilih, pa vendar moje ličenje ni profesionalno. Velikokrat gledam Youtube videe "amaterk", ki pa obvladajo ličenje tudi brez licence. Prav tako pa na spletu spremljam različne trende ličenja, kljub temu pa se mi zdi, da nikoli iz njih ne pridobim praktičnih nasvetov.
Ko ti nekdo začne razlagat kako nekaj uporabljamo in seveda zakaj, se ti hitreje vtisne v spomin saj hkrati tudi to vadiš.Tako mi je Nika pokazala tehniko na eni strani obraza, na drugi pa sem jaz skušala ponoviti kar je ona naredila.
Takšni tečaji se mi zdijo predvsem uporabni za dekleta, ki se ne znajdejo z makeup izdelki, ki jih kopičijo doma ter za ženske, ki si želijo izgledati čudovito vsak dan. Po drugi strani se ne smemo ličiti samo zato, ker hočemo, da nas drugi ljudje vidijo v boljši luči, temveč, ker v tem uživamo, pridemo do čudovitih rezultatov ter se lahko preobrazimo. Tečaj z Niko mi je bil zelo prijeten saj je tudi ona zelo prijazna in so tiste tri ure takoj minile. Naučila pa sem se več kot bi si mislila. 


(To ogledalo me prav smešno naredi)



NASVETI & MARELIČEN MAKE-UP


Ker je maskara v moji rutini ličenja zelo pomembna, sem pred kratkim v eni izmed ocen produktov zapisala tudi kako se sama lotevam nanašanja. Naj omenim, da na koncu postopka uporablim tudi "krtačko", ki izgleda enako kot tista za urejanje obrvi ter z njo počešem trepalnice, katere so morda še zlepljene. Če le te nimaš, lahko uporabiš krtačko od stare posušene maskare ter jo pred tem dobro očistiš. 
Link do objave: http://beautyofalemon.blogspot.com/2015/03/loreal-false-lash-wings-butterfly.html

Med tem, ko mi je Nika predstavila nov način nanašanja, ki ga skušam redno uporabljat:
nanašanje maskare tudi na zgornjo stran trepalnic, saj so tako trepalnice namazane povsod (ko zaprete oči, se običajno najbolj opazijo na zgornji strani trepalnic "ostanki" senčil ter naravna barva samih trepalnic)

V začetku svojega blogganja pa sem zapisala kako doseči popoln nanos šminke:
http://beautyofalemon.blogspot.com/2013/10/how-to-apply-lipstick-perfectly.html

Kateri Nikini nasveti so mi bili najljubši, si lahko pogledate na Nikinem blogu: tukaj

Prav tako pa je bolj podrobno opisala kako ustvariti mareličen izgled, ki sva ga na meni preizkusile. Sama sem se odločila za marelično barvo saj je pastelna ter jo pogosto nosim na ustnicah in sem želela nekaj pomladnega tudi na očeh.




Na koncu pa še: vaja dela mojstra in če nekaj ne delate tako kot drugi, to še ne pomeni, da je narobe.

(fotografije: Vstanem)

Love and Lemons, Simona

You Might Also Like

17 comments

  1. Oh ful lep makeup...krasno ti paše.. Na veliko všečkam prvi del objave o tem, da moramo uživat v "šminkanju" super post:) monika:)

    moj blog: http://candylovestreet.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala :3 ..včasih mi je žal, da si ne vzamem več časa za eksperimentiranje z ličili ! :)

      Delete
  2. Wau! super makeup sta naredli, izgledaš čisto drugače :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala :3 meni se zdi, da so te fotke bolj realne kot kere druge :D

      Delete
  3. Zadnja slikca <3 Ta modri svinčnik ti tako poudari barvo oči. Prekrasen mejkap :)

    Ta trik z maskaro sem že preizkusila, samo meni potem spet povesi trepalnice, kar mi optično zmanjša oči. Očitno ni zame. Rabljene krtačke pa tudi jaz uporabljam za razčesavanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, nekako jih celo bolj modre naredi, čeprav imam čist zelene :)

      Tud meni jih malo povesi, ampak potem ko nanesem maskaro na spodnjo-sprednjo stran, mi jih lepo zavije..Seveda, če maš težavne trepalnice žal to ne deluje zate :/

      Delete
  4. vse zahvale grejo Niki in Vichyju :3
    mogla sem to poudarit :)

    ReplyDelete
  5. Zelo ti paše in poudari očke<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala ! :) bom mogla še kdaj ustvarit ta izgled :3

      Delete
  6. O, kak dobro! :) Ne bi nikoli pomislila, da marelična in modra tako dobro izgledata na očeh. :) Fajn spomladanski look, tak bolj svež. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ravno zato tako dobro izgledata skupaj, ker sta kontrastni/nasprotni barvi :D ..ja, morem ga še sama kdaj poustvari :3

      Delete

Facebook

♥