Review: L'Occitane Pivoine Sublime CC Skin Tone Perfecting Cream - Light

Friday, July 17, 2015

Živjo punce.
Kot veste, sem se na začetku aprila (vem, zelo zamujam z objavo) udeležila nege obraza s popolno potoniko v trgovini L'occitane. Tukaj si lahko preberete več o tej liniji v kateri se nahaja tudi CC krema, katero bom danes ocenila. Sicer kot veste imam mešan do masten tip kože, pa vendar zadnje čase preizkušam kar nekaj BB in CC krem, ki bi na moji koži ostale vsaj nekaj ur. Pa poglejmo kako se je ta obnesla na moji koži.







PREJ / BEFORE


POTEM / AFTER


na vrh sem še nanesla transparenten puder v prahu)
(on the top I used a transparent powder)

Zelo pomembno je, da ta CC krema vsebuje zaščitni faktor SPF 20. Sama običajno pod ličila ne nanašam zaščitne kreme proti soncu, razen poleti ! (čeprav vem, da bi mogla), zato so mi takšni izdelki še ljubši. Ima zelo lep vonj po potoniki, pa vendar ni močan ter je prijetno svež.
Sprva je tekstura bela, nato pa se z zabrisovanjem spremeni v svetel bež odtenek, kateri kar ustreza moji svetli polti. Odtenek naj bi sicer bil nevtralen in res na koži izgleda naravno in ne oranžkasto ali rumeno. Seveda ne omogoča veliko prekrivnosti, temveč izenačuje ten. Sama imam težave z rdečimi predeli, katere ta CC krema "skrije". Na koži se občuti res lahkotno ter daje res naraven, sijoč izgled. Prav tako se na dotik ne občuti mastno ter ne "sedi" na vrhu kože, temveč se zlije z njo.
Primerna je tudi za tople dni, kadar na koži ni prijetno nošenje več ličil, temveč potrebujemo nekaj lahkotnega. Tako bi sama izbrala tole CC kremo, na vrh pa kompaktni puder ter kakšen korektor za prekrivanje nepravilnosti ter podočnjakov.

Cena: 28,50€ (na voljo tudi v spletni trgovini)

First of all, I think it's very important and lovely that this product already has a SPF 20. I usually don't use a sunscreen under my makeup, other than in summer months, which I know I should !
The smell is fresh, flowery - like it says: it smells of peonies.
The product itself is quite white at first, however when you blend it into your skin it develops a light beige color. This particular shade is supposed to be neutral which I totally agree because it doesn't look orange at all. Ofcourse it doesn't give you much coverage but it mostly corrects imperfections. My skin get quite red and this product combats that quite effectly. The finish is natural, not too shiny and it doesn't sit on top of the skin.
I could see it being used in the summer as well due to it's lightweightness. My choice of using this product is in combination with compact powder and some concealer on imperfections and under the eyes.

Price: around 30€ (take a look here)

You Might Also Like

7 comments

  1. Ne govori, tudi jaz še pišem objavo.

    Super je tale kremica, jaz jo zadnje dni ko je tako vroče vsak dan uporabljam, samo tole :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdaj sem jo čimprej kr raje objavla, ker sem jo imela že en čas napisano :/ res imam preveč izdelkov za ocenit :D

      Ja res je fajna :)

      Delete
  2. Jaz jo skos uporabljam. Zdej po tem vidim, da na tebi izpade čisto drugače, mi izgleda kar temna na tebi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a res ? meni pa se ne zdi tako temna...moreš pa vedet, da mam res čisto belo polt :)

      Delete
  3. Jaz butl sem pa poslušala prodajalko in uzela drug temnejši odtenek,ampak mi ga je tud med nego gor dala in je čist fajn zgledal na meni. Zdej bi pa raje mela svetlo :P
    Drugače pa jst tudi ravno pišem objavo, pač zamudnik :P
    Ti sploh ne rabiš nič, poglej kok lepo kožo maš, srečka. Ko sem še jst mela tok lepo, sem tud majnkrat puder uporabljala. Zdej me pa tok jezijo te akne :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ej meni je tud hotla dat temen odtenek in sem bla tak wtf ?!?
      Ja, sem kr srečna..razn na začetku tedna me je speklo sonce in sem dobila alergijo po celem obrazu, ko da bi mela male mozoljčke..sicer se ni na daleč vidlo ampak jaz sem to vidla in sem se precej ugabno počutla :/ .. drugač pa mam precej rdečico ter ponekod popokane kapilare
      Tud jaz sem imela tiste grde debele,podkožne mozolje, ampak se mi je na srečo spucala koža..sicer sem pa mnenja da se da počasi vsako kožo "spucat" teh svinjarij - nek način že mroe bit..mogoče obišči dermatologinjo ?

      Delete
    2. Za obisk dermatologinje jih imam premalo. Pa tudi potem nebi tablet jedla, tko da je bv.
      Na bradi mam hormonske, od kar ne jem več tabletk. Na čelu pa tud vem, da so zarad slabe prebave, ker jih mam skoz na istem predelu. Nekako verjamem da so obraz, stopala in dlani zemljevid telesa :) Upam samo, da čimprej mine in da ne ostanejo kakšne hude brazgotine :)

      Delete

Facebook

♥